Αυτές είναι οι τροφές που σας ανακουφίζουν από τις καούρες

Αυτές είναι οι τροφές που σας ανακουφίζουν από τις καούρες

 

Αν υποφέρετε από καούρες, δεν χρειάζονται πολλές περιγραφές. Είναι εκείνο το ιδιαίτερα ενοχλητικό αίσθημα ότι το στήθος και ο λαιμός σας καίγονται.

Συνήθως οι καούρες παρουσιάζονται μετά από ένα βαρύ και πικάντικο γεύμα, καθώς και όταν ξαπλώνετε ή καπνίζετε αμέσως μετά το φαγητό. Οι καούρες οφείλονται στην παλινδρόμηση του όξινου περιεχομένου του στομάχου προς τον οισοφάγο, εξαιτίας της χαλάρωσης του οισοφαγικού σφιγκτήρα, που κανονικά κλείνει μόλις περάσει η τροφή. Εάν όμως παραμείνει ανοιχτός, τότε το φαγητό ανεβαίνει από το στομάχι και νιώθετε ένα κάψιμο στον οισοφάγο.

Διαβάστε Επίσης  Τα 6 βότανα για φυσική αποτοξίνωση

Μπανάνες

Οι μπανάνες καταπραΰνουν τα συμπτώματα της καούρας, ανακουφίζοντας το κάψιμο που νιώθετε λόγω του γαστρικού υγρού ενώ ταυτόχρονα προστατεύουν τον ερεθισμένο οισοφάγο. Δοκιμάστε να φάτε μπανάνα στο πρωινό και σαν σνακ.

Τζίντζερ

Αυτή η ρίζα είναι ένα εξαιρετικό και πανάρχαιο πανάκι για πολλές παθήσεις του πεπτικού. Απλά βάλτε μια φλούδα ή τρίψτε λίγο τζίντζερ σε βραστό νερό για να φτιάξετε το καλύτερο ρόφημα για τις καούρες.

Γάλα αμυγδάλου

Αν πιείτε το πρωί ένα ποτήρι γάλα αμυγδάλου θα ξεκινήσετε την ημέρα σας με λιγότερα πεπτικά προβλήματα. Το γάλα αμυγδάλου μειώνει τις καούρες και βοηθάει στην αντιμετώπιση των δυσάρεστων συμπτωμάτων.

Διαβάστε Επίσης  Έχετε πονόλαιμο; 3 top γιατροσόφια που μαλακώνουν το λαιμό

Μάραθο

Δεν έχετε παρά να βάλετε δύο κουταλάκια σπόρους μάραθου με μέλι σε βραστό νερό, να το πιείτε και θα διαπιστώσετε ότι τα συμπτώματα της καούρας θα αρχίσουν να υποχωρούν.

Κεφίρ και αλόη

Για να καταπραΰνετε τις καούρες απλά ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό αλόης με λίγο κεφίρ. Αυτό το μείγμα μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα, επειδή ο χυμός από το φυτό αλόη μειώνει τη φλεγμονή και θεραπεύει τον γαστρεντερικό σωλήνα και το κεφίρ εξουδετερώνει το οξύ. Όμως μην το παρακάνετε με το χυμού αλόης, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε διάρροια και πόνο στο στομάχι.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *