Open: Πότε κάνει πρεμιέρα το «Κόκκινο Ποτάμι»

Open: Πότε κάνει πρεμιέρα το «Κόκκινο Ποτάμι»

Πολλά ποντάρουν στο Open στη νέα σειρά εποχής «Το Κόκκινο Ποτάμι». Η σειρά σε σκηνοθεσία του Μανούσου Μανουσάκη – που έχει θέμα τη Γενοκτονία των Ποντίων, έρχεται σε λίγες μέρες στο νέο πρόγραμμα του καναλιού του Ιβάν Σαββίδη.

Οι ιθύνοντες του καναλιού της Παιανίας θεωρούν ότι η νέα σειρά θα χτυπήσει υψηλά νούμερα τηλεθέασης εάν δεν «πέσει» πάνω στις υπόλοιπες ελληνικές σειρές που παίζονται καθημερινά στην prime time ζώνη.

Γι’αυτό, σύμφωνα με τη «Real Life» αποφάσισαν η νέα δραματική σειρά του Open να μεταδίδεται κάθε βράδυ Κυριακής με τη μορφή ενός δίωρου event.

Όπως αντιληπτό η σειρά θα βρίσκει απέναντί της μία παραδοσιακή δύναμη, την πιο ιστορική εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης, την «Αθλητική Κυριακή» στην ΕΡΤ1.

Eπικρατέστερη ημερομηνία, όπως αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ, για να γίνει η πρεμιέρα είναι η 29η Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται πάντως ότι εκείνη την ημέρα, ο ΑΝΤ1 έχει επιλέξει για να κάνει την πρεμιέρα της δικής του σειράς εποχής «Άγριες Μέλισσες».

Διαβάστε Επίσης  Φυσικές θεραπείες για να ανακουφιστείτε από τις εμβοές

Το έργο

Η ιστορία που διηγείται «Το Κόκκινο Ποτάμι» είναι βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Χάρη Τσιρκινίδη και ξεκινά στην κωμόπολη Ακ Νταγ Ματέν του νομού Αγκύρας το Μάιο του 1895. Ξεκινά όταν η οικογένεια του Γεωργίου Παυλίδη αρραβωνιάζει το 12χρονο γιο της, τον Μίλτο, µε την μόλις 9χρονη Ιφιγένεια, κόρη του Μιχάλη Νικολαϊδη.

Ένας αρραβώνας σκοπιμότητας, όπως συνηθιζόταν εκείνη την εποχή, καθώς σύμφωνα µε το μουσουλμανικό νόμο αν ένα κορίτσι αρραβωνιαζόταν θεωρείτο ατιμασμένο και δεν επιτρεπόταν να γίνει γυναίκα μουσουλμάνου. Οι επιθέσεις των φανατικών Τούρκων θα αναγκάσουν τις δύο οικογένειες, να εγκαταλείψουν τον τόπο τους.

Οι δυο νέοι θα ξανασυναντηθούν τυχαία στην Κωνσταντινούπολη 11 χρόνια μετά. Xωρίς να γνωρίζουν την οικογενειακή σχέση που τους δένει, ερωτεύονται κεραυνοβόλα. Όλη αυτή η ιστορική συντέλεια μεταφέρεται με ορμή στο πεδίο της ανθρώπινης εσωτερικότητας μέσα από έναν σφοδρό έρωτα, γίνεται ζωή, καθημερινότητα, όνειρο, ελπίδα – ένας νέος κόσμος που θα γεννηθεί με επώδυνο τρόπο.

Διαβάστε Επίσης  Καφές και λεμόνι: Είναι καλός συνδυασμός;

Κοσμοϊστορικά γεγονότα, που ξεπερνούν τα ανθρώπινα μεγέθη, έρχονται αντιμέτωπα με ζωές φαινομενικά ασήμαντες στη σκιά της ιστορικής συγκυρίας, που ωστόσο έχουν τη θεμελιώδη δύναμη να δώσουν υπόσταση στα μεγάλα και σημαντικά. Θα καταφέρει ο έρωτας να κερδίσει;.

Οι συντελεστές
Ηθοποιοί: Ιωάννης Παπαζήσης, Αναστασία Παντούση, Τάνια Τρύπη, Κωνσταντίνος Καζάκος, Τάκης Βαμβακίδης, Χαρά – Μάτα Γιαννάτου, Τατιάνα Παπαμόσχου, Δημήτρης Δρόσος, Σωτήρης Χατζάκης, Στέφανος Κυριακίδης, Πέτρος Ξεκούκης, Κώστας Ξυκομηνός, Αργύρης Πανταζάρας, Λάμπρος Κτεναβός, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Γιώργος Τσαμπουράκης, Θοδωρής Φρατζέσκος, Κέλλυ Γιακουμάκη καθώς και πολλοί ακόμα ταλαντούχοι ηθοποιοί.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μανούσος Μανουσάκης
ΣΕΝΑΡΙΟ: Νίκος Απειρανθίτης, Δώρα Μασκλαβάνου, Μανούσος Μανουσάκης
Φιλική συνεργασία στο ΣΕΝΑΡΙΟ: Σταύρος Αβδούλος, Ειρήνη Ριτσώνη
ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ: Χρήστος Παπαδόπουλος
ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΙΤΛΩΝ: Ελεωνόρα Ζουγανέλη
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: Γιώργος Παπανδρικόπουλος
ΜΟΝΤΑΖ: Μιχάλης Μινακούλης
ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ: Μαρία Μαγγίρα
ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΣ: Κατερίνα Ζουράρη
ΜΑΚΙΓΙΑΖ: Έλλη Κριαρά
ΚΟΜΜΩΣΕΙΣ: Αλεξ Πρίφτης
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΗΧΟΥ: Μανώλης Μανουσάκης
ΕΙΔΙΚΑ ΕΦΦΕ SFX: Αντώνης Νικολάου
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Μαρία Μανουσάκη, Γιώργος Παπαδάτος
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Μιχάλης Καραχάλιος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: ΤΗΛΕΚΙΝΗΣΗ Α.Ε.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *