Αύριο το πρώτο κουδούνι της χρονιάς

Αύριο το πρώτο κουδούνι της χρονιάς

Καλή σχολική χρονιά σε όλους,fiftififti.eu

Αύριο το πρώτο κουδούνι της χρονιάς

Αύριο, Τετάρτη, θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της χρονιάς και οι μαθητές θα επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες.

Συγκεκριμένα, ​η διδασκαλία των μαθημάτων για το 2019 αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 15 Ιουνίου του επόμενου έτους.

Σε περίπτωση που η 11η Σεπτεμβρίου ή η 15η Ιουνίου είναι αργία, τα μαθήματα αρχίζουν την επόμενη εργάσιμη ημέρα ή λήγουν την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα αντίστοιχα.

Το πρώτο κουδούνι για τους μαθητές θα χτυπήσει στις 08:15.

Οι χρονικές περίοδοι από 1η μέχρι 10 Σεπτεμβρίου και από 15 μέχρι και 21 Ιουνίου μπορεί να αξιοποιούνται για την υλοποίηση προγραμμάτων επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών.​

Διαβάστε Επίσης  Καιρός: 34άρια και αφρικανική σκόνη την Τρίτη

Πόσα θα κοστίσουν τα σχολικά είδη

Όπως τονίζουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι αρμόδιοι της αγοράς, οι τιμές των σχολικών ειδών έχουν ένα πολύ μεγάλο εύρος και κυμαίνονται σε, σχεδόν, ίδια επίπεδα με πέρσι με κάποιες μικρές αυξήσεις, κυρίως σε επώνυμα προϊόντα.

Παράλληλα, έρευνα του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών καταδεικνύει ότι για ένα παιδί στο Δημοτικό οι τιμές κυμαίνονται από 15,82 ευρώ έως 446,31 ευρώ, ενώ για ένα παιδί στο Γυμνάσιο ή το Λύκειο, από 26,27 ευρώ έως 501,74 ευρώ. Ασφαλώς, σύμφωνα με τους επαγγελματίες του κλάδου, τα κόστη αυτά διαμορφώνονται ανάλογα με τις επιλογές και τις ανάγκες του εκάστοτε μαθητή και μαθήτριας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΠΚΑ το κόστος για μία τσάντα ξεκινά από τα 3 ευρώ και μπορεί να φτάσει μέχρι 100 ευρώ ανάλογα το μέγεθος, το σχέδιο και την επωνυμία. Ακόμη, οι τιμές για ένα μολύβι κυμαίνονται από 0,05 ευρώ μέχρι 8 ευρώ ενώ για ένα στυλό από 0,07 ευρώ μέχρι 30 ευρώ. Παράλληλα, ένα τετράδιο 50 φύλλων μπορεί να κοστίσει από 0,25 ευρώ μέχρι 3,60 ευρώ ενώ οι τιμές για ένα τετράδιο σπιράλ που χρησιμοποιούν κυρίως μαθητές μεγαλύτερων τάξεων, κυμαίνονται από 1,10 ευρώ μέχρι και 10 ευρώ ανάλογα τα θέματα. Επιπλέον οι τιμές στα μπλοκ ζωγραφικής ξεκινούν από τα 0,49 ευρώ και φτάνουν στα 4 ευρώ ενώ στις κασετίνες από τα 3 ευρώ και φτάνουν στα 25 ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *