4 σημάδια καρκίνου του θυρεοειδούς δεν πρέπει ποτέ να αγνοήσετε

4 σημάδια καρκίνου του θυρεοειδούς δεν πρέπει ποτέ να αγνοήσετε

Ο καρκίνος του θυρεοειδούς είναι μια ανώμαλη ανάπτυξη θυρεοειδικών κυττάρων που έχει τη δυνατότητα να εξαπλωθεί σε άλλα μέρη του σώματος. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα συχνή στις γυναίκες, οι οποίες έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του θυρεοειδούς από τους άνδρες. Ενώ η ασθένεια μπορεί να βρεθεί σε οποιοδήποτε φύλο σε οποιαδήποτε ηλικία, είναι συχνότερη στις γυναίκες της άνω των 40 ετών.

Ο καρκίνος του θυρεοειδούς είναι επίσης ο ταχύτερα αυξανόμενος καρκίνος στις ΗΠΑ, αφού τριπλασιάστηκε τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου.

Ποια είναι τα συμπτώματα του καρκίνου του θυρεοειδούς;

Εδώ είναι το πραγματικά δύσκολο κομμάτι: Οι περισσότεροι άνθρωποι με καρκίνο του θυρεοειδούς είναι εντελώς ασυμπτωματικοί και γι ‘αυτό ένα μεγάλο μέρος των καρκίνων του θυρεοειδούς ανιχνεύονται κατά τη διάρκεια άλλων προβλημάτων. Για τους πιο επιθετικούς και προχωρημένους καρκίνους του θυρεοειδούς, ωστόσο, υπάρχουν μερικά σημάδια που πρέπει να προσέξουμε. Αυτά τα συμπτώματα είναι πολύ σπάνια, οπότε αν τα έχετε, απευθυνθείτε αμέσως στον γιατρό σας.

Διαβάστε Επίσης  Πόνος στα ούλα: Τι τον προκαλεί και πώς αντιμετωπίζεται

Μια αλλαγή στη φωνή σας

Ένας από τους τρόπους με τους οποίους οι επιθετικοί καρκίνοι του θυρεοειδούς μπορεί να γίνουν συμπτωματικοί είναι όταν επηρεάζεται το νεύρο που ελέγχει τη φωνητική σας χορδή προκαλώντας βραχνάδα ή αλλαγές στη φωνή σας.

Δυσκολία κατάποσης ή αναπνοής

Ο προχωρημένος καρκίνος του θυρεοειδούς μπορεί να καταστήσει δύσκολη την κατάποση ή την αναπνοή αν ο όγκος ασκεί πίεση στις δομές μέσα στον λαιμό.

Διαβάστε Επίσης  Είμαστε τόσο νέοι όσο και οι αρτηρίες μας

Χρόνια διάρροια

Μερικές φορές, οι ασθενείς θα εμφανίσουν χρόνια διάρροια και μπορεί να αξιολογηθούν από γαστρεντερολόγους – μερικές φορές για μήνες ή χρόνια – προσπαθώντας να καταλάβουν ποια είναι η αιτία της διάρροιας και αποδεικνύεται ότι σχετίζεται με τον καρκίνο του θυρεοειδούς.

Πρησμένοι λεμφαδένες

Καθώς ο όγκος του καρκίνου του θυρεοειδούς γίνεται μεγαλύτερος, μπορεί επίσης να προκαλέσει πρήξιμο των λεμφαδένων στο πλάι του λαιμού.

Τέλος πώς αντιμετωπίζεται ο καρκίνος του θυρεοειδούς; Επειδή υπάρχει ένα τόσο ευρύ φάσμα καρκίνων του θυρεοειδούς με διάφορους βαθμούς επιθετικότητας, ο τρόπος αντιμετώπισης του καρκίνου είναι επίσης πολύ εξατομικευμένος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *