6 τρόποι για να μην μυρίζει ο σκύλος σας

6 τρόποι για να μην μυρίζει ο σκύλος σας

Έχει τύχει η μυρωδιά του σκύλου σας να σας φέρει σε δύσκολή θέση;

Το δέρμα ενός σκύλου είναι γεμάτο με αδένες που εκκρίνουν υγρό το οποίο προορίζεται για την προστασία του δέρματος του. Η σύνθεση αυτών των υγρών είναι ο λόγος για τον οποίο ο σκύλος σας μυρίζει. Και όταν η γούνα του βρέχεται, εκκρίνονται ακόμη περισσότερα και η δυσάρεστη μυρωδιά αυξάνεται.

1. Αποφύγετε τρόφιμα χαμηλής ποιότητας

Διαβάστε Επίσης  Γιατί είναι καλύτερα να μαγειρεύουμε για τον σκύλο και τη γάτα

Μια ισορροπημένη διατροφή επηρεάζει τη μυρωδιά ενός σκύλου. Πολλές τροφές περιέχουν συστατικά που είναι δύσπεπτα και μπορεί να είναι η αιτία της οσμής του σκύλου. Λιγότερα χαμηλής ποιότητας τρόφιμα, προσθήκη φρούτων και λαχανικών στο καθημερινό γεύμα του σκύλου σας μαζί με λίγο φρέσκο ​​μαϊντανό, βοηθούν στην εξουδετέρωση της μυρωδιάς του σκύλου σας.

2. Τακτικό βούρτσισμα

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, πολλά σωματίδια βρωμιάς βρίσκουν το δρόμο τους προς τη γούνα του σκύλου σας. Βουρτσίζετε τη γούνα του καθημερινά ώστε να απομακρύνονται τα ξένα σώματα και να αποφύγετε τις δυσάρεστες οσμές.

Διαβάστε Επίσης  Μπορεί η γάτα μου να φάει αυγό;

3. Τακτικό πλύσιμο κλινοσκεπασμάτων του σκύλου

“Μυρίζει σαν σκύλος εδώ” είναι μια έκφραση που την ακούμε συχνά. Μερικές φορές, αυτή η δυσάρεστη μυρωδιά προέρχεται από το κρεβάτι του σκύλου σας. Προσπαθήστε να το πλένετε τακτικά και αυτό θα σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε την άσχημη μυρωδιά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *