Κρητικιά η νικήτρια του βρετανικού Masterchef!

Κρητικιά η νικήτρια του βρετανικού Masterchef!

Η Κρητικιά Ειρήνη Τζώρτζογλου είναι η νικήτρια του βρετανικού Masterchef, αντλώντας την έμπνευσή της από την παιδική της ηλικία στην Ελλάδα και εντυπωσιάζοντας τους πάντες.

Και μπορεί στο ελληνικό Masterchef 3, οι γυναίκες να είναι μόνο τρεις στους 10 παίκτες που έχουν απομείνει, στη βρετανική εκδοχή του όμως, στον τελικό βρέθηκαν τρεις γυναίκες.

Στον μεγάλο τελικό, οι τρεις φιναλίστ έπρεπε να ετοιμάσουν ένα μενού τριών πιάτων για τους δύο κριτές Τζον Τορόντ και Γκρέγκ Γουάλας.

Το νικητήριο μενού της Ειρήνης ήταν εμπνευσμένο από την παιδική της ηλικία στην Κρήτη. Η 61χρονη μαγείρεψε ριζότο με μπαρμπούνι και καλαμάρι και κονφί ντομάτας για ορεκτικό, αρνίσια παϊδάκια με δεντρολίβανο και πουρέ τραχανά για κύριο πιάτο και μπακλαβά με σύκο και πραλίνα για επιδόρπιο.

Διαβάστε Επίσης  Αυτό είναι το πρόσωπο που μπαίνει στο «Τατουάζ» και δημιουργεί τρόμο σε έναν από τους ήρωες

Η νικήτρια σεφ, που ζει πλέον στο Κάρτμελ της Κούμπρια με τον σύζυγό της Τζον, είπε: «Τρέμω. Πετάω στον αέρα. Δεν νομίζω πως τα πόδια μου ακουμπούν στο έδαφος αυτή τη στιγμή. Τι εμπειρία, δεν έχω λόγια να εκφράσω πόσο ενθουσιασμένη και ευγνώμων είμαι. Μπορώ επιτέλους να πω ότι πιστεύω σε μένα. Μπορεί να υπήρξαν δύσκολες στιγμές, αλλά αν βρεις την δύναμη να συνεχίσεις, μπορείς να πετύχεις θαύματα».

Η Ειρήνη Τζώρτζογλου κατάφερε να ξεχωρίσει ανάμεσα σε 54 ερασιτέχνες μάγειρες και να δείξει στους κριτές τις δεξιότητες, την δημιουργική αίσθηση και την επιμονή που χρειάζονται για να πετύχει κανείς.

Διαβάστε Επίσης  Η Γη της Ελιάς: Ζευγάρι ο Αλέξης με την Μυρτάλη;

Και παρά το γεγονός ότι εντυπωσίασε μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της βιομηχανίας τροφίμων καθ’ όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού, τα μελλοντικά σχέδια της Ειρήνης δεν περιλαμβάνουν το άνοιγμα του δικού της εστιατορίου.

«Δεν νομίζω ότι αυτή τη στιγμή της ζωής μου θέλω να ανοίξω ένα εστιατόριο» είπε. «Θέλω να περάσω περισσότερο χρόνο με την μητέρα μου και θα ήθελα πολύ να πάω στην Ελλάδα και να κάνω κάποια έρευνα – ίσως και μια εκπομπή, αν είμαι τυχερή».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *