Μήπως ήρθε η ώρα να ασχοληθείς με την κυτταρίτιδα

Δυστυχώς δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις για να απαλλαγείς από τον αντιαισθητικό φλοιό πορτοκαλιού σε γλουτούς, μηρούς, κοιλιά κ.ο.κ.

Δυόμισι μήνες απομένουν για το καλοκαίρι και ο αντιαισθητικός φλοιός πορτοκαλιού σε γλουτούς, μηρούς, κοιλιά και μπράτσα όπως διαπίστωσες είναι ορατός. Τι μπορείς να κάνεις; Μην πανικοβάλλεσαι.

Η κυτταρίτιδα, που δεν είναι άλλο από την εναπόθεση νερού και λίπους ανάμεσα σε δέρμα και υποδόριο ιστό, χτυπά 9 στις 10 γυναίκας, ανεξάρτητα από τα παραπανίσια κιλά, αν και το τοπικό λίπος επιδεινώνει την κατάστασή της. Προκαλείται από κακή τοπική αιμάτωση και αλλαγές στο λεμφικό σύστημα, ενώ τα αίτια εμφάνισής της δεν έχουν αποσαφηνιστεί απολύτως, και προς το παρόν τουλάχιστον δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις για να την εξαφανίσουν οριστικά, παρόλο που βοηθούν λεμφικό μασάζ  και κρέμες.

Σημαντικό ρόλο εκτός από το σωματικό βάρος παίζουν η κληρονομικότητα και οι ορμονικές διαταραχές, αλλά και η κακή διατροφή, η καθιστική ζωή, το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ, οπότε κύριο είναι να αποφασίσεις τι θα κάνεις σχετικά.

Διαβάστε Επίσης  Το μυστικό για βαθύ μαύρισμα με διάρκεια

Κομβική στη μάχη για δέρμα απαλλαγμένο από την όψη πορτοκαλιού είναι η υγιεινή διατροφή και η φυσική δραστηριότητα.

Για αρχή βάλε τα φρούτα και τα λαχανικά στο καθημερινό σου τραπέζι, καταναλώνοντας τουλάχιστον πέντε μερίδες. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου, εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και συμβάλλουν στη μείωση της κατακράτησης υγρών και στην καλή κυκλοφορία του αίματος. Κάνε μότο σου λοιπόν τα πολλά και συχνά γεύματα.

Κατανάλωσε τροφές πλούσιες σε σελήνιο (καρύδια, ψάρια, θαλασσινά, κρέας) και ω-3 λιπαρά οξέα (σολομός, σαρδέλες, σκουμπρί, τόνος, λιναρόσπορος, καρύδια), τα οποία βελτιώνουν την ελαστικότητα του δέρματος.

Πιες τουλάχιστον δύο λίτρα υγρών καθημερινά (νερό και αφεψήματα, όπως  πράσινο τσάι, λουΐζα, φασκόμηλο), που ενυδατώνουν τον οργανισμό, είναι διουρητικά και βοηθούν στη μείωση της κατακράτησης, που έλκει την κυτταρίτιδα.

Διαβάστε Επίσης  Έξυπνα tips για να μην παχύνεις στην εγκυμοσύνη!

Αντικατέστησε τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες (λευκό ψωμί, ζυμαρικά κλπ) με σύνθετους (π.χ. ψωμί και δημητριακά ολικής άλεσης) που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες σε βοηθούν να χορτάσεις, αλλά και στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου.

Απέφυγε τα τηγανιτά, τα ζωικά λίπη και τα επεξεργασμένα τρόφιμα.

Περιόρισε την κατανάλωση γλυκών στο ένα την εβδομάδα, προτιμώντας γλυκά με στέβια, γλυκό του κουταλιού και μαύρη σοκολάτα.

Περιόρισε το αλάτι, που προκαλεί κατακράτηση υγρών.

Περιόρισε το κάπνισμα και την κατανάλωση αλκοόλ.

Βάλε την άσκηση στην καθημερινότητά σου, αρχίζοντας με περπάτημα από μία ώρα για τρεις τέσσερις φορές την εβδομάδα ή 10 λεπτά χαλαρό τρέξιμο και 20 λεπτά βάρη,  κολύμπι, ποδήλατο,  χορό ή όποια άλλη μορφή άσκησης σε ευχαριστεί. Αν τα υιοθετήσεις όλα αυτά άμεσα προλαβαίνεις έως το καλοκαίρι να δεις μεγάλη διαφορά στο δέρμα σου και να ευχαριστηθείς το νέο σου μπικίνι για την παραλία. Καλή προσπάθεια!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *