Τροφές που καίνε το τοπικό λίπος στο στομάχι

 

Τροφές που καίνε το τοπικό λίπος στο στομάχι

 

 

Το λίπος που συσσωρεύεται γύρω από το στομάχι προκαλεί κινδύνους στην υγεία σας καθώς αυξάνονται οι πιθανότητες να σας βουλώσουν οι αρτηρίες και έτσι να δημιουργηθούν καρδιακά προβλήματα. Γι’ αυτό, η μέση στους άνδρες δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 102 εκατοστά και στις γυναίκες τα 88 εκατοστά.

 

Λάβετε υπόψη σας τις παρακάτω τροφές για να πάρετε καλύτερα αποτελέσματα καύσης του λίπους από τη διατροφή σας.

 

Παραδείγματα

 

Γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά: αυτό το γκρουπ περιλαμβάνει άπαχο γάλα, γιαούρτι και τυρί με χαμηλά λιπαρά. Είναι πλούσια σε ασβέστιο, το οποίο θα σας βοηθήσει να διασπάσετε τα κύτταρα του λίπους.

 

Εσπεριδοειδή φρούτα: ορισμένα εσπεριδοειδή φρούτα, όπως τα πορτοκάλια, το γκρέιπφρουτ και τα λεμόνια, έχουν υψηλές ποσότητες βιταμίνης C. Μπορούν να βοηθήσουν το σώμα να επεξεργαστεί ταχύτερα το λίπος και βοηθούν στη ρύθμιση της ινσουλίνης, μιας πάθησης η οποία προκαλεί αύξηση λίπους.

Διαβάστε Επίσης  10+1 τρόποι για να μην παρατήσετε τη δίαιτα

 

Πεπόνι: πλούσιο σε κάλιο, αυτό το φρούτο ρυθμίζει τα επίπεδα νατρίου και βοηθά ν’ απαλλαγείτε από το φούσκωμα.

 

Καρύδια: χάρη στην υψηλή τους περιεκτικότητα σε ωμέγα-3, τα καρύδια βοηθούν στη μείωση των επιπέδων των ορμονών άγχους, όπως είναι η κορτιζόλη. Αυτές οι ορμόνες συνεισφέρουν στην αύξηση του βάρους. Θα πρέπει να τα τρώτε με μέτρο.

 

Αμύγδαλα: αυτοί οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνες, ασβέστιο, ίνες και ωμέγα-3, καθιστώντας τα εξαιρετική πηγή ενέργειας. Επιπλέον, βοηθούν στον έλεγχο του σακχάρου και δίνουν ώθηση στον μεταβολισμό σας.

Διαβάστε Επίσης  Χωρίς δεύτερη σκέψη πετάξτε τα σπορέλαια

 

Βρώμη: η βρώμη έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες και πρωτεΐνες που βοηθούν στη μείωση της χοληστερίνης. Ομοίως, είναι γνωστή για την εκκαθάριση του αίματος χάρη στις ουσίες που παγιδεύουν το λίπος και τις τοξίνες, που με τη σειρά τους βοηθούν να τα αποβάλετε ευκολότερα από το σώμα σας.

 

Σολομός: τρώγοντας αυτό το ψάρι με την υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 και πρωτεΐνες, θα μπορέσετε να ενισχύσετε την καλή χοληστερίνη (HDL) που δίνει ώθηση στον μεταβολισμό σας και να κάψετε το περιττό κοιλιακό λίπος.

 

Ελαιόλαδο: το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε ακόρεστα λιπαρά τα οποία είναι υγιεινά για το σώμα σας. Βοηθούν επίσης το σώμα σας ν’ απορροφήσει τις θρεπτικές ουσίες και να μειώσει τη χοληστερίνη.

 

 

 

https://meygeia.gr/trofes-pou-tha-sas-voithisoun-na-kapsete-to-topiko-lipos/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *