Πώς θα εκπαιδεύσεις το παιδί για την παιδική χαρά

Πώς θα εκπαιδεύσεις το παιδί για την παιδική χαρά

O ανοιξιάτικος καιρός και η φύση που αναγεννάται μας ξελογιάζουν και το τριήμερο που ακολουθεί ακόμη κι αν δεν καταφέρετε με το παιδί σου να εκδράμετε έξω από το κλεινόν άστυ, μια βολτίτσα στην καινούργια παιδική χαρά της γειτονιάς θα την κάνετε.

Τι πρέπει να προσέξεις για να αποφύγετε μικροατυχήματα με το παιδί σου και πως μπορείς να το εκπαιδεύσεις ώστε και να διασκεδάσετε αμφότεροι και να αποφύγετε απρόοπτα που θα σας χαλάσουν τη βόλτα;

Για αρχή φρόντισε ώστε να ντύσεις το παιδί σου με τα σωστά ρούχα. Να φορά κλειστά παπούτσια χωρίς μακριά κορδόνια, τα οποία μπορούν να πιαστούν κάπου και να πέσει και να χτυπήσει, και γενικότερα άνετα αλλά όχι φαρδιά ρούχα τα οποία μπορεί να το εμποδίσουν να σκαρφαλώσει, να ανέβει στην τσουλήθρα, στις κούνιες κ.ο.κ.

Διαβάστε Επίσης  Μήπως είστε γονιός «ελικόπτερο»;

Αν επισκεφθείτε μια καινούργια παιδική χαρά, αλλά κι ακόμη κι αν ξαναπάτε σε κάποιο γνωστό χώρο παιχνιδιού της γειτονιάς ελέγξτε τον, προκειμένου να βεβαιωθείς ότι το έδαφος είναι καθαρό κι απαλλαγμένο από διάφορα εμπόδια όπως ξύλα, γυαλιά, κατεστραμμένα παιχνίδια κ.ο.κ. ώστε να αποφύγει το παιδί τυχόν τραυματισμούς.

Εξέτασε εξονυχιστικά και την κάθε κατασκευή την οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει το παιδί για να παίξει ώστε να μην εξέχει κάποια αλυσίδα, να μην έχει καταστραφεί κάποια άλλαηπου επηρεάζει τη σταθερότητα κάποιου παιχνιδιού κ.ο.κ. και ταυτόχρονα εξέτασε ποια είναι κατάλληλα για την ηλικία του.

Διαβάστε Επίσης  Ο πολύτιμος ρόλος του μπαμπά στην ανατροφή του παιδιού

Έτσι ή αλλιώς εξήγησε στο παιδί σου πως θα είναι ασφαλές ακολουθώντας συγκεκριμένους κανόνες κατά τη χρήση των διαφόρων κατασκευών-παιχνιδιών στην παιδική χαρά, και παράλληλα δώστου να καταλάβει ότι σκοπός της βόλτας σας είναι να διασκεδάσει και να αθληθεί συντροφιά και με άλλα πιτσιρίκια, με τα οποία μπορεί να ξαναβρεθούν σε επόμενη φάση και να ξαναπαίξουν.

Εννοείται πως δεν θα πρέπει να αφήσεις ποτέ το παιδί από τα μάτια σου το παιδί σου, όπως αναφέρει και κοινωνικό μήνυμα που προβάλλεται αυτή την περίοδο από τηλεοράσεως, δεδομένου ότι ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να προκύψει σε έναν ανοιχτό χώρο, και καλύτερα είναι να προνοείς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *