Γλυκόριζα, ένας ψυχολογικός σύμμαχος για να σταματήσετε το κάπνισμα

Γλυκόριζα, ένας ψυχολογικός σύμμαχος για να σταματήσετε το κάπνισμα

Η γλυκόριζα περιέχει γλυκυριζίνη, το κύριο συστατικό που βοηθάει περισσότερο όταν προσπαθείτε να κόψετε το κάπνισμα.

Αυτό δίνει στη γλυκόριζα τη μοναδική δυνατή γεύση της, που μπορεί να θεραπεύσει φλεγμονές στο λαιμό αλλά ακόμα και να προστατέψει το συκώτι. Χάρη σε αυτή τη διεγερτική ουσία και τη φυσική προστασία που εξασφαλίζει, είναι δυνατό να μειωθεί η ανησυχία που συνδέεται με τη διακοπή του καπνίσματος.

Πρόκειται για έναν ψυχολογικό σύμμαχο ικανό να μειώσει την ανάγκη για κάπνισμα. Επιπλέον, η γλυκόριζα είναι αποτελεσματικό γλυκαντικό, φυσικό αντιφλεγμονώδες, αναλγητικό και προστατεύει το στομάχι. Ωστόσο, δεν συνιστάται για ανθρώπους με διαβήτη.

Διαβάστε Επίσης  Δοκιμάστε 8 ιδανικές τροφές για να μειώσετε το ουρικό οξύ

Πώς χρησιμοποιείτε τη γλυκόριζα;

Ο καλύτερος τρόπος για να λάβετε τις ωφέλειες της γλυκόριζας, στην προσπάθειά σας να κόψετε το κάπνισμα, είναι να τη χρησιμοποιήσετε ως έγχυμα. Σημειώστε πώς:

Συστατικά

5 γραμμάρια αποξηραμένη ρίζα γλυκόριζας
3 φλιτζάνια νερό (600 ml)
Οδηγίες

Είναι πολύ εύκολο. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να βράσετε το νερό και να προσθέσετε τα 5 γραμμάρια της αποξηραμένης ρίζας γλυκόριζας. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε χάλκινη κατσαρόλα, αφού το συγκεκριμένο υλικό βοηθάει στη διατήρηση των ενεργών ιδιοτήτων της γλυκόριζας.

Διαβάστε Επίσης  Τρόφιμα και βότανα που προλαμβάνουν τη θρόμβωση

Μόλις το έγχυμα είναι έτοιμο, αφήστε το στην άκρη για δέκα λεπτά και έπειτα αδειάστε το σε ένα γυάλινο δοχείο. Θα πρέπει να πίνετε τρία φλιτζάνια την ημέρα, μετά από κάθε γεύμα. Μπορείτε να το πιείτε καυτό, ζεστό, ή ακόμα και κρύο -όπως επιθυμείτε.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *