Αιμορροΐδες – ραγάδα και συρίγγιο πρωκτού: Εξελιγμένες και αναίμακτες θεραπείες

Αιμορροΐδες – ραγάδα και συρίγγιο πρωκτού: Εξελιγμένες και αναίμακτες θεραπείες

Η θεραπεία παθήσεων του πρωκτού είναι ένα θέμα ταμπού που μπορεί να καθυστερήσει πολύ να πραγματοποιηθεί εξαιτίας του δισταγμού να επισκεφθεί ο ασθενής τον γιατρό.

Τα συνήθη προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς είναι οι αιμορροΐδες, η ραγάδα πρωκτού και το συρίγγιο πρωκτού, παθήσεις οι οποίες χρειάζονται άμεση αντιμετώπιση από ιατρική ειδικότητα, η οποία ονομάζεται πρωκτολόγος. Ο πρωκτολόγος θα προσεγγίσει ακριβώς το πρόβλημά σας και θα σας δώσει τις λύσεις που χρειάζεστε για να αντιμετωπίσετε με την καταλληλότερη θεραπεία την πάθηση πρωκτού.

Θεραπεία αιμορροΐδων με laser

Οι αιμορροΐδες μπορούν να αντιμετωπιστούν εύκολα και γρήγορα με τα σύγχρονα laser για θεραπεία αιμορροΐδων, τα οποία προσφέρουν μοναδικά πλεονεκτήματα, διορθώνοντας τον τρόπο αφόδευσης. Μπορούν να συνδυαστούν ταυτόχρονα και με άλλες τεχνικές, προσφέροντας πολλά πλεονεκτήματα. Μετά από την επέμβαση laser στις αιμορροΐδες – όπου οι παθολογικές αφαιρούνται – ο μετεγχειρητικός πόνος είναι πολύ μικρός. Η ανάρρωση διαρκεί μία εβδομάδα. Η αφαίρεση των αιμορροΐδων στις μέρες μας μπορεί να καθίσταται αναγκαία, σε δύσκολες περιπτώσεις που μόνο έτσι επιτυγχάνεται η οριστική θεραπεία.

Διαβάστε Επίσης  Τα προϊόντα ελιάς προστατεύουν το σώμα από το οξειδωτικό στρες

Ραγάδα πρωκτού

Στη ραγάδα πρωκτού ή αλλιώς συρίγγιο πρωκτού, ο πόνος είναι χαρακτηριστικός και συνήθως εμφανίζεται κατά την αφόδευση ή λίγη ώρα μετά. Η ραγάδα πρωκτού είναι δύσκολο να επουλωθεί, εξαιτίας του σπασμού, με αποτέλεσμα να ανατροφοδοτείται η κατάσταση αυτή και να μην υπάρχει οριστική αντιμετώπιση. Στο συρίγγιο πρωκτού, μπορεί να υπάρχει εκροή πύου, με εξάρσεις και υφέσεις.

Ένα έμπειρος ιατρός θα διενεργήσει 3d ενδοπρωκτικό υπερηχογράφημα για να δει σε μία πρώτη εικόνα τι συμβαίνει και να βρει την κατάλληλη θεραπεία. Η τεχνική Filac- Laser είναι μία νέα μέθοδος, η οποία δεν δημιουργεί ζημιά στους σφιγκτήρες αλλά και κανέναν τραυματισμό γενικότερα.

Διαβάστε Επίσης  Γιατί τα κουνούπια τσιμπάνε κάποιους ανθρώπους περισσότερο

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για τον κορυφαίο πρωκτολόγο και τις τεχνικές που χρησιμοποιεί, πατώντας εδώ. Το ιατρείο διαθέτει άρτιο και υψηλής ποιότητας εξοπλισμό. Για τη θεραπεία δίνεται έμφαση στον πιο σύντομο και σωστό τρόπο, ώστε να μην χρειάζεται να πραγματοποιούνται μεγάλα χειρουργεία, χωρίς λόγο.

Απόστολος Σταματιάδης

Χειρουργός – Πρωκτολόγος

proctology.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *