Το τυρί που θεωρείται ότι προσφέρει μακροζωία

Το τυρί που θεωρείται ότι προσφέρει μακροζωία

Τα τυριά αποτελούν για πολλούς ανθρώπους συνοδευτικά για το κυρίως πιάτο αλλά και ο ιδανικός συνδυασμός για ένα ποτό.

Υπάρχει, ωστόσο, ένα είδος τυριού που έχει είτε φανατικούς θαυμαστές είτε κάποιους που δεν το επιλέγουν ποτέ και διάφορες έρευνες έχουν δείξει ότι τελικά είναι πολύ ευεργετικό για τον οργανισμό.

Γαλλικές και βρετανικές έρευνες έχουν δείξει ότι το συγκεκριμένο τυρί έχει «κρυμμένα μυστικά» για την υγεία και τη μακροζωία παρά το γεγονός ότι είναι πλούσιο σε λιπαρά και αλάτι. Αναφέρουν επίσης ότι έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να αποδειχτούν σωτήριες ενάντια στα καρδιακά νοσήματα, ενώ μπορεί να καταπολεμήσουν ακόμα και την κυτταρίτιδα!

Διαβάστε Επίσης  Χυμός από κεράσι για την τόνωση του μυικού συστήματος

Ο λόγος για το πασίγνωστο ροκφόρ! Το διάσημο γαλλικό τυρί το οποίο παράγεται από γάλα προβάτου και ωριμάζει σε φυσικές σπηλιές θεωρείται από τους επιστήμονες ότι έχει πολλά θρεπτικά και ευεργετικά συστατικά.

Επιπλέον οι ειδικοί ελπίζουν ότι στο άμεσο μέλλον θα μπορέσουν να εξάγουν τα αντιφλεγμονώδη συστατικά του και να τα χρησιμοποιήσουν στην παρασκευή φαρμάκων για την καταπολέμηση των καρδιαγγειακών παθήσεων και ίσως σε προϊόντα αντιγήρανσης και ομορφιάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *