Οι κλασικές ανησυχίες των γονιών για το παιδί και τις φιλίες

Οι κλασικές ανησυχίες των γονιών για το παιδί και τις φιλίες

Είναι φυσιολογικό που ανησυχώ για τους φίλους των παιδιών μου; Οι γονείς ανησυχούν συχνά για το αν τα παιδιά τους έχουν αρκετούς φίλους, αν είναι χαρούμενα και αν τα πηγαίνουν καλά με τα άλλα παιδιά. Μέχρι να αποκτήσουν απόλυτη ανεξαρτησία, είναι πολύ λογικό να ανησυχείτε ή να προβληματίζεστε.

Τι να κάνω αν το παιδί γυρίσει σπίτι και πει ‘κανένας δεν με συμπαθεί’; Κανείς δεν θέλει να νιώθει έτσι και σίγουρα επηρεάζεστε εάν πρόκειται για το παιδί σας. Μιλήστε μαζί του για το πώς νιώθει, τι συνέβη ακριβώς και πώς μπορείτε να βοηθήσετε.

Διαβάστε Επίσης  Πώς θα μεγαλώσετε ένα παιδί που αγαπάει τα βιβλία

Πρέπει να ανησυχώ εάν το παιδί μου έχει ελάχιστους φίλους; Κάποια παιδιά νιώθουν πιο άνετα με λίγους ή ένα φίλο. Κάθε προσωπικότητα είναι ξεχωριστή.

Το παιδί μου μάλωσε με ένα φίλο του στο σχολείο. Πώς μπορώ να βοηθήσω; Όταν τα παιδιά είναι στο δημοτικό, διαφωνούν και μαλώνουν συχνά αλλά συνήθως το λύνουν πολύ γρήγορα. Εάν γυρίσει στο σπίτι στενοχωρημένο, μην εμπλέξετε τους άλλους γονείς. Απλά μιλήστε και προτείνετε τρόπους διαχείρισης του προβλήματος.

Διαβάστε Επίσης  Πώς μπορεί η αϋπνία στην παιδική ηλικία να επηρεάσει την ενήλικη ζωή

Γιατί δεν καλούν το παιδί μου συχνά στα πάρτι; Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους κάποιο παιδί δεν προσκαλείται σε ορισμένα πάρτι. Μπορεί να έχει επιλέξει να κάνει παρέα με πολύ λίγα άτομα ή μπορεί να χρειάζεται να το βοηθήσετε να γίνει πιο κοινωνικό καλώντας συμμαθητές του στο σπίτι.

Το παιδί μου δυσκολεύεται πολύ να κάνει φίλους. Μπορεί να αγχώνεται πολύ και να αναστατώνεται όταν πρέπει να κοινωνικοποιηθεί. Αν νιώθετε ότι δεν μπορείτε να βοηθήσετε, ίσως είναι καλό να ζητήσετε τη βοήθεια ενός ειδικού.

Πηγή:vita.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *