Συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις: Σενάριο απόβασης Τούρκων σε νησί του Αιγαίου

Συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις: Σενάριο απόβασης Τούρκων σε νησί του Αιγαίου

Σε οριακό σημείο είναι για μια ακόμη φορά οι σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, με το καθεστώς Ερντογάν να απειλεί ευθέως τη χώρα μας.

Οι Τούρκοι επιχειρούν να δημιουργήσουν σκηνικό έντασης, έχοντας βγάλει όλο το στόλο τους στο Αρχιπέλαγος και κάνοντας επίδειξη δύναμης σε Ελλάδα και Κύπρο.

Η δήλωση του Έλληνα υπουργού Άμυνας κ. Ευάγγελου Αποστολάκη για κίνδυνο ατυχήματος στο Αιγαίο αν συνεχιστεί η τουρκική προκλητικότητα, είναι ενδεικτική της κατάστασης συναγερμού που επικρατεί στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Στο Αιγαίο πραγματοποιείται αυτή την περίοδο η μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση της Τουρκίας με την ονομασία «Γαλάζια πατρίδα». Η ονομασία και μόνο αποδεικνύει τις επεκτατικές βλέψεις της Άγκυρας και τα βρώμικα σχέδια τους εις βάρος της Ελλάδας.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης άσκησης, πραγματοποιείται σήμερα Τρίτη (05/03) σχέδιο απόβασης σε νησί του Αιγαίου.

Με το πρώτο φως της ημέρας, όπως μεταδίδει το Open Tv, το τουρκικής κατασκευής πολεμικό πλοίο Bayraktar κατέφτασε στον κόλπο της Σμύρνης και πλησίασε το νησί «Χεκιμλί», το οποίο, σύμφωνα με το σενάριο, ανήκει σε εχθρική χώρα.

Κομάντος αμφίβιων καταστροφών αποβιβάστηκαν από το πλοίο για να επιχειρήσουν να καταλάβουν το εν λόγω νησί. Επικεφαλής της ομάδας των κομάντος είναι ο αντιναύαρχος Ιμπραχίμ Οζντέμ Κοτσέρ.

Νωρίτερα, πλοία-ναρκαλιευτές καθάρισαν τις ακτές γύρω από το νησί του εχθρού από νάρκες, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας διάδρομος ασφαλείας στους κομάντος, ενώ παράλληλα δημιουργήθηκε κι ένα «δίχτυ ασφαλείας» στον αέρα με ελικόπτερα ΑΤΑΚ να παρακολουθούν και να συνεπικουρούν την απόβαση.

Διαβάστε Επίσης  Τέλη κυκλοφορίας 2024: Δόθηκε η παράταση – Μέχρι πότε οι πληρωμές

Το πλοίο Μπαϊρακτάρ, στο οποίο τη Δευτέρα επιβιβάστηκαν τανκ και κομάντο για να προβούν στην επιχείρηση απόβασης την Τρίτη στο Αιγαίο.

«Καταβάλλουμε προσπάθειες για τη βελτίωση των διμερών μας σχέσεων με την Ελλάδα ενισχύοντας τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, κατά τη διάρκεια επιθεώρησης της άσκησης ‘Γαλάζια Πατρίδα’.

Σε ετοιμότητα οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

Στον Ελληνικό Στρατό έχει σημάνει συναγερμός για την τουρκική άσκηση και όλα τα σώματα είναι σε επαγρύπνηση για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις των Τούρκων.

Το Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας «Πήγασος» από την περασμένη Τετάρτη που έχει ξεκινήσει η υπερτιμημένη άσκηση της Τουρκίας «Γαλάζια Πατρίδα», έχει αποδείξει πως στέκεται επάξια στην μετάδοση πληροφοριών, σε πραγματικό χρόνο εικόνας και ήχου στα μετόπισθεν, γράφοντας δεκάδες ώρες πτήσεων σε καθημερινή βάση.

Με εμβέλεια που φτάνει τα 100 ναυτικά μίλια και με τηλεχειριζόμενες on line κάμερες, ο Πήγασος χωρίς καν να ενοχλεί και στο ύψος που χρειάζεται, πετά σε σημεία ενδιαφέροντος, μεταφέροντας ανά πάσα στιγμή τις κινήσεις των πλοίων επιφανείας της Τουρκίας η οποία, έχουμε ήδη αναλύσει πως δημιούργησε έναν μύθο γύρω από την «Γαλάζια πατρίδα» με σκοπό να εντυπωσιάσει τα πλήθη.

Ο Πήγασος, σύμφωνα με πηγές από την Πολεμική Αεροπορία, δίνει την εικόνα που του ζητά το κέντρο επιχειρήσεων, οποιαδήποτε ώρα του εικοσιτετραώρου, κάτι που έχει επαναλάβει και στο παρελθόν κατά τη διάρκεια διακλαδικών ασκήσεων στις οποίες μάλιστα έπαιρναν μέρος και συμμαχικές δυνάμεις. Πάντως οφείλουμε να πούμε ότι η Πολεμική Αεροπορία με τον Πήγασο, ήταν έτη φωτός μπροστά όταν είχε ξεκινήσει το εγχείρημα για την Ελλάδα των Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών.

Διαβάστε Επίσης  Ρόδος: Στο νησί το διάσημο ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης, Σοφία – Μίλησε στα ελληνικά (βίντεο)

Άρα, εκτός των άλλων μέσων ηλεκτρονικής παρακολούθησης που υπάρχουν σ’ όλο το ανατολικό Αιγαίο, εκτός των αεροσκαφών που πετούν καθημερινά, εκτός των δεκάδων ματιών των στελεχών των ΕΔ, υπάρχουν και τα Ελληνικά UAV που δίνουν αξιόπιστη εικόνα από το τι συμβαίνει στο Αρχιπέλαγος.

Μη επανδρωμένο αεροσκάφος επιτήρησης και συλλογής πληροφοριών, ελληνικής κατασκευής. Φωτογραφία ΓΕΑ Support στην παρακολούθηση και τα UAV του Στρατού Ξηράς Sperwer ΑΣΔΕΝ και Δ’ Σώμα Στρατού είναι οι σχηματισμοί που διαθέτουν τα Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη του Στρατού Ξηράς Sperwer τα οποία είναι μικρά, ελαφρά και μπορούν να μετακινηθούν σε ευαίσθητους τομείς που η ηγεσία έχει επιλέξει πως θέλει να έχει την πληροφορία, αναφέρει το Hellas Journal.

Η κάμερά του, τελευταίας γενιάς είναι κι αυτή ικανή να βοηθήσει σημαντικά τον τομέα της πληροφορίας, η οποία άλλωστε είναι καθοριστική για οποιαδήποτε απόφαση.

Ο Στρατός Ξηράς έχει περίπου δεκαπέντε UAV Sperwer τα οποία είναι εφοδιασμένα με δυο κάμερες ημέρας και νύχτας ενώ είναι ικανά για δορυφορική ζεύξη, η εμβέλειά του είναι κατά τι μικρότερη από εκείνη του Ελληνικού Πήγασου της Πολεμικής Αεροπορίας, πλην όμως αυτές ειδικά τις ημέρες, έλεγαν πηγές τόσο από τον Στρατό Ξηράς όσο και από τη Γενικό επιτελείο, έχουν προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες.

πηγή

Διαβάστε επίσης:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *