Πρόωρη εκδήλωση καρδιακής νόσου στα παιδιά: Παράγοντες κινδύνου & τρόποι αντιμετώπισης

 

Πρόωρη εκδήλωση καρδιακής νόσου στα παιδιά: Παράγοντες κινδύνου & τρόποι αντιμετώπισης

Η παχυσαρκία και η σοβαρή παχυσαρκία έχουν προστεθεί στον κατάλογο των παραγόντων που αυξάνουν για τα παιδιά και τους εφήβους τον κίνδυνο πρόωρης εκδήλωσης καρδιακής νόσου.

Αυτό επιβεβαιώνουν εκ νέου οι επιστήμονες της Αμερικανικής Ένωσης Καρδιολογίας (AHA).

«Οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν ότι κάποιες καταστάσεις αυξάνουν τις πιθανότητες πρόωρων καρδιακών παθήσεων, κάθε μέρα όμως μαθαίνουμε νέα πράγματα για τις αλλαγές στον τρόπο ζωής και τις παρεμβάσεις που μπορούν να μειώσουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο και να βοηθήσουν αυτά τα παιδιά να ζήσουν υγιώς» δήλωσε η Δρ. Sarah de Ferranti, επικεφαλής των Εξωτερικών Ιατρείων Καρδιολογίας στο Νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης.

Διαβάστε Επίσης  Οι γυναίκες που γεννούν μετά τα 30 ζουν περισσότερο

Οι νέες ανακοινώσεις έρχονται σε συνέχεια αυτών που είχαν γίνει το 2006. Άλλες παθήσεις που αυξάνουν τον κίνδυνο πρόωρης καρδιακής νόσου σε παιδιά και εφήβους είναι ο διαβήτης τύπου 1 και τύπου 2, η οικογενής υπερχοληστεριναιμία (κληρονομική νόσος του μεταβολισμού στην οποία ένα γενετικό πρόβλημα προκαλεί πολύ υψηλά επίπεδα χοληστερίνης και μεταδίδεται από γενιά σε γενιά μέσα σε μία οικογένεια), οι συγγενείς καρδιοπάθειες και η επιβίωση από παιδικό καρκίνο.

Η σοβαρή παχυσαρκία και η παχυσαρκία περιλαμβάνονται τώρα στους σοβαρούς παράγοντες κινδύνου, καθώς οι έρευνες δείχνουν ότι αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων αργότερα στη ζωή του ατόμου, υπογραμμίζει η Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας.

Διαβάστε Επίσης  Σύνδρομο χρόνιας κόπωσης: Ψυχολογική νόσος ή πραγματική ασθένεια;

Για παράδειγμα, μελέτη σε περίπου 2,3 εκατομμύρια ανθρώπους, οι οποίοι παρακολουθήθηκαν για πάνω από 40 χρόνια, διαπίστωσε ότι ο κίνδυνος θανάτου από καρδιακές παθήσεις ήταν δύο έως τρεις φορές υψηλότερος αν ήταν υπέρβαροι ή παχύσαρκοι στην εφηβεία.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι είναι απαραίτητη η σταδιακή απώλεια βάρους, η υγιεινή διατροφή λιγότερων θερμίδων, η αύξηση της σωματικής δραστηριότητας, η αντικατάσταση γευμάτων, φαρμακευτική αγωγή και / ή χειρουργική επέμβαση για απώλεια βάρους ανάλογα με τον βαθμό παχυσαρκίας.

Τα επικαιροποιημένα συμπεράσματα δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο Circulation.

Πηγή: healthday.com

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *