Εικόνες σοκ από τον θάλαμο που κάηκε ζωντανός ασθενής στο ΚΑΤ(video & pics)

Εικόνες σοκ από τον θάλαμο που κάηκε ζωντανός ασθενής στο ΚΑΤ

Εικόνες σοκ έδωσε στην δημοσιότητα η ΠΟΕΔΗΝ από τον θάλαμο όπου βρήκε τραγικό θάνατο ένας ασθενής το πρωί του περασμένου Σαββάτου (02/03/2019).

Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για έλλειψη μέτρων πυροπροστασίας στο ΚΑΤ όπως και σε άλλα νοσοκομεία της χώρας τονίζοντας ότι πιστοποιητικό πυρασφάλειας διαθέτουν μόνο 10 νοσοκομεία της χώρας και όχι για όλα τα κτίρια.

 

Όπως αναφέρουν: «Επισκεφθήκαμε σήμερα το Νοσοκομείο ΚΑΤ, στο οποίο το Σάββατο το πρωί στο τμήμα Λοιμώξεων στον 4ο όροφο του Νοσοκομείου σε θάλαμο προκλήθηκε πυρκαγιά και απανθρακώθηκε ο ασθενής που νοσηλευόταν.

Ο ασθενής νοσηλευόταν ένα εικοσαήμερο και είχε υποβληθεί πριν από μία εβδομάδα σε χειρουργική επέμβαση, καθ’ ότι έφερε πολλαπλά τραύματα από άγριο ξυλοδαρμό που είχε υποστεί.

Ήταν τοξικομανής και εμφάνιζε έντονα ψυχιατρικά προβλήματα. Γι’ αυτό και με ιατρική εντολή περιοριζόταν τα χέρια με ελαστικούς επιδέσμους για να μην βγάζει τον ορό του που είχε τοποθετηθεί σε κεντρική φλέβα».

Διαβάστε Επίσης  Σεπόλια: Μαζί στην εκμετάλλευση της 12χρονης μάνα και 53χρονος

Κάνουν λόγο για περίεργα αίτια της πυρκαγιάς τα οποία διερευνώνται από την πυροσβεστική και την αστυνομία καθ’ ότι λίγα λεπτά πριν στο θάλαμό του βρισκόταν η βοηθός θαλάμου και τον τάιζε χωρίς να υποπέσει στην αντίληψή της κάτι.

Αρκετά εύφλεκτα αντικείμενα που βρισκόταν στο δωμάτιο του ήταν άθικτα.

Και συνεχίζουν: «Η φωτιά έσβησε με την έγκαιρη επέμβαση των νοσηλευτών και των γιατρών πριν έρθει η πυροσβεστική. Όπως επισημάναμε και στο διοικητή του νοσοκομείου υπήρχαν παραλείψεις στο νοσοκομείο που πρέπει άμεσα να διορθωθούν».

Καταγγέλουν ότι το νοσοκομείο δεν διαθέτει ψυχίατρο εδώ και ενάμιση χρόνο, δεν έχει οργανική θέση ψυχιάτρου θα μπορούσε όμως να προσλάβει έναν επικουρικό ψυχίατρο καθ’ ότι νοσηλεύει πολλά περιστατικά που έχουν ψυχική νόσο.

Επισημαίνουν ότι το περιστατικό αφού δεν διέθετε ψυχίατρο θα μπορούσε να μεταφερθεί και να παρακολουθείται η μετεγχειρητική του πορεία σε ένα νοσοκομείο που διαθέτει ψυχιατρική κάλυψη (πχ Σισμανόγλειο) ή θα μπορούσε να φυλάσσεται από προσωπικό φύλαξης του νοσοκομείου. Πώς όμως να συμβεί αυτό όταν είναι 3 ή 4 στη βάρδια για όλο το νοσοκομείο;

Διαβάστε Επίσης  Πατέρας Αντώνιος: Ποινική δίωξη για κακουργηματική ασέλγεια κατά συρροή σε βάρος ανηλίκων

Το νοσοκομείο δεν διαθέτει πιστοποιητικό πυρασφάλειας καθ ότι δεν διαθέτει συστήματα πυρανίχνευσης και ενεργητικής πυρασφάλειας (σωληνώσεις στην οροφή που θα ρίχνουν αυτόματα νερό) και όχι μόνο δεν υπήρχε πυρανίχνευση και πυρασφάλεια στο νοσοκομείο οι πυροσβεστήρες έχει να γίνει αναγόμωση και συντήρηση από το 2016 ενώ θα έπρεπε να γίνεται κάθε χρόνο. Οι λιγοστοί νοσηλευτές και γιατροί οι οποίοι κατέσβησαν έγκαιρα την πυρκαγιά δεν μπορούν να εργάζονται με τέτοιες επισφαλείς συνθήκες».

πηγή

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *