Οφέλη από το αγγούρι

Οφέλη από το αγγούρι

Το αγγούρι περιέχει λίγες θερμίδες, περίπου 16 θερμίδες για κάθε 100 γραμμάρια. Όταν η συνολική σας πρόσληψη θερμίδων καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας είναι μικρή, τότε τις καίτε τακτικά επειδή το σώμα χρησιμοποιεί αυτόματα το επιπλέον λίπος.

Αυτό το smoothie με αγγούρι, λεμόνι και μέντα βελτιώνει την πέψη και καθιστά το μεταβολισμό σας πιο αποτελεσματικό. Θα κάνει τη λειτουργία του μεταβολισμού σας πολύ καλύτερη. Θα ξοδέψετε περισσότερη ενέργεια, θα συσσωρεύετε λιγότερα λίπη και ως αποτέλεσμα θα χάσετε βάρος.

Διαβάστε Επίσης  Φρούτα: Ποια είναι τα πιο γλυκά;

Το αγγούρι είναι ένα εξαιρετικό αποτοξινωτικό, που σημαίνει ότι αν το καταναλώνετε συχνά, εξουδετερώνετε τις ελεύθερες ρίζες που απειλούν την υγεία του σώματός σας. Διαβάστε εδώ τη σχετική μελέτη.

Αποτελείται από 95% νερό και 5% ίνες. Το αγγούρι βοηθά στον καθαρισμό του σώματος και την εξάλειψη των τοξινών που περιπλέκουν την πέψη σας.

Η αποτοξίνωση είναι σημαντική για ένα υγιές πεπτικό σύστημα, καθώς βελτιώνει το πεπτικό σύστημα και καθιστά τον μεταβολισμό πιο αποτελεσματικό. Επιπλέον, η ίνα στο αγγούρι σας κάνει να αισθάνεστε πλήρεις, ελέγχει την όρεξή σας και σας αποτρέπει από την υπερκατανάλωση τροφής.

Διαβάστε Επίσης  Υδατάνθρακες: Η ποσότητα που χρειάζεστε καθημερινά

Λόγω της υψηλής του περιεκτικότητας σε νερό, το αγγούρι είναι ένα εξαιρετικό φυσικό διουρητικό. Βοηθά στην εξάλειψη του νατρίου στο νερό που συγκρατείται από το σώμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *