Νέα απάτη: Αν ακούσετε αυτήν τη φράση κλείστε αμέσως το τηλέφωνο!

Νέα απάτη: Αν ακούσετε αυτήν τη φράση κλείστε αμέσως το τηλέφωνο!

Η απάτη είναι μάλιστα «τρομακτικά» απλή και υπεράνω πάσης υποψίας: Το τηλέφωνό σας χτυπάει και στην οθόνη εμφανίζεται ένας τοπικός αριθμός, κάτι το οποίο σας… διευκολύνει να απαντήσετε. Στη συνέχεια, ο συνομιλητής σας, σας ενημερώνει ότι η κλήση καταγράφεται και σας λέει το όνομά του και την εταιρεία που εργάζεται.

Αμέσως μετά, σας ρωτά: «Με ακούτε;».

Διαβάστε Επίσης  Απογραφή 2021: Η προθεσμία, το πρόστιμο και η δεύτερη φάση

Τότε είναι που πρέπει να κλείσετε αμέσως το τηλέφωνο, καθώς αν απαντήσετε «ναι», τότε υπάρχει κίνδυνος η ηχογράφηση να επεξεργαστεί και η εταιρεία να σας «δέσει» με φωνητικό συμβόλαιο!

Κάτι σαν το «Συμφωνώ» που «κλικάρουμε» στο τέλος των Όρων Χρήσης κάποιου προγράμματος στον υπολογιστή μας ή όταν κάνουμε μια ηλεκτρονική αγορά.

Οι απατεώνες χρεώνουν έτσι τα ανυποψίαστα θύματά τους για υπηρεσίες και προϊόντα απειλώντας μάλιστα ότι θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη αν αυτά δεν συμμορφωθούν, καθώς υποτίθεται πως έχουν στα χέρια τους την ηχογραφημένη συνομιλία!

Διαβάστε Επίσης  Στα ίχνη του πλαστικού χειρουργού που έκανε αγνώριστο τον “φαντομά” Βασίλη Παλαιοκώστα!

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί περιπτώσεις στις οποίες οι απατεώνες χρησιμοποιούν την ηχογράφηση της φωνής του θύματος ακόμα και για την έκδοση πιστωτικών καρτών.

πηγή

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *