Φαίδων Γεωργίτσης – Μπέτυ Αρβανίτη: Η νύχτα γάμου και η Αλίκη Βουγιουκλάκη

Φαίδων Γεωργίτσης – Μπέτυ Αρβανίτη: Η νύχτα γάμου και η Αλίκη Βουγιουκλάκη

Γνώρισε την Μπέτυ Αρβανίτη στο θέατρο του Κάρολου Κουν, ερωτεύτηκαν και σε λίγο καιρό παντρεύτηκαν
Ένας από τους μεγαλύτερους ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου πέθανε σήμερα 1η Μαρτίου, μετά από μάχη με τον καρκίνο. Ο Φαίδων Γεωργίτσης, τον οποίο αποκαλούσαν «Έλληνα Τζέιμς Ντιν» – αν και εκείνος προτιμούσε τον Μάρλον Μπράντο – ήταν ο αδιαμφισβήτητος γόης της ελληνικής κινηματογραφικής showbiz.

Καθιερώθηκε στη συνείδηση του κοινού από τη συμμετοχή του στα «Κόκκινα Φανάρια» και ξεχώρισε για το ταλέντο του στις ταινίες της Finos Films «Οι θαλασσιές οι χάντρες», «Νύχτα γάμου», «Ένας ιππότης για τη Βασούλα», «Μια κυρία στα μπουζούκια» και άλλες.

Πριν παντρευτεί τη δεύτερη σύζυγό του Μπέτσυ, ο Φαίδων Γεωργίτσης έζησε ένα μεγάλο έρωτα με την ηθοποιό Μπέτυ Αρβανίτη. Υπήρξαν ένα από τα πιο δημοφιλή ζευγάρια της λεγόμενης «χρυσής» εποχής του ελληνικού κινηματογράφου και συμπρωταγωνιστές στην επιτυχημένη κωμική ταινία «Νύχτα γάμου» (1967).

«Νύχτα Γάμου» με Μπέτυ Αρβανίτη

Ο ίδιος είχε δηλώσει σε συνέντευξή του ότι γνώρισε την Μπέτυ Αρβανίτη στο θέατρο του Κάρολου Κουν, ερωτεύτηκαν και σε λίγο καιρό παντρεύτηκαν: «Με την Μπέτυ γίναμε ζευγάρι στη σχολή κι αργότερα παντρευτήκαμε. Δεν ταιριάζαμε όμως ως χαρακτήρες. Οι καβγάδες μας θα μπορούσαν να γίνουν θέμα σε έργο του Στρίνμπεργκ. Το βαθύτερο ρήγμα στη σχέση μας όμως ήταν όταν αποφάσισε, χωρίς να με ρωτήσει, να ρίξει το παιδί μας. Εκείνη είχε ήδη ένα γιο και δεν ήθελε άλλο παιδί. Εγώ όμως ήθελα οικογένεια, παιδιά. Μετά από αυτό η σχέση είχε ξεφτίσει. Χωρίσαμε τρία χρόνια αργότερα».

Διαβάστε Επίσης  Βασίλισσα: Όπως δεν την έχετε ξαναδεί: Με μίνι φόρεμα και… σταυροπόδι [εικόνα]

Σε άλλη συνέντευξή του μιλώντας για την Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε πει: «Με την Αλίκη πηγαίναμε για γάμο. Ζήσαμε μοναδικό καλοκαίρι το ’63, γεμάτο πάθος. Εγώ γύριζα τότε «Τα κόκκινα φανάρια». Εκείνη λοιπόν γύριζε στα ίδια στούντιο με τον Παπαμιχαήλ και με έναν Τούρκο το «Χτυποκάρδια στο θρανίο» σε τουρκική βερσιόν.

Μου έλεγε ότι είμαι ο τύπος που της άρεσε πάρα πολύ. Γαλανά μάτια, ζυγωματικά, θεληματικό πηγούνι και τέτοια. Μου έλεγε επίσης ότι πολλοί πρωταγωνιστές τής την έπεφταν τότε, αλλά εκείνη γούσταρε εμένα.

Όμως εγώ εκείνη την εποχή ήμουν πολύ ερωτευμένος με την Μπέτυ Αρβανίτη, η οποία χώρισε τον άντρα της για μένα. Εγώ ήμουν πιτσιρικάς τότε. Μου την έπεσε λοιπόν η Βουγιουκλάκη, δεν θα ενδώσω;

Διαβάστε Επίσης  Η Μυριέλλα Κουρεντή μιλά πρώτη φορά για τον σύντροφό της που έφυγε από τη ζωή

Άλλωστε την εποχή εκείνη ήταν προσόν να πηγαίνεις με πολλές γυναίκες. Δεν θεωρούνταν μειονέκτημα ο άνδρας να απατά τη γυναίκα, αλλά η γυναίκα τον άνδρα. Έτσι δεν θεώρησα ότι είχα απιστήσει απέναντι στην Μπέτυ για χάρη της Βουγιουκλάκη…

Ήταν πολύ καλή και τσαχπίνα. Πήγαμε μαζί και διακοπές εκείνο το καλοκαίρι στη Χαλκίδα. Η Αλίκη από τη δεύτερη μέρα που τα φτιάξαμε, μου ζήτησε να παντρευτούμε. Με πήγε στη μάνα της την κυρία Έμυ και μπροστά της μου ζήτησε να παντρευτούμε. Από την άλλη, η Αλίκη καθημερινά ερχόταν στο φτωχικό μας σπίτι στη Νέα Σμύρνη και έβλεπε τη μάνα μου

 

. Ο έρωτας της Αλίκης για μένα ήταν και η αρχή για να χαλάσει η σχέση μου με την Μπέτυ. Αν και μείναμε μαζί με την Μπέτυ για πολλά χρόνια, ωστόσο ήταν ένα γεγονός που μας στιγμάτισε».

Μια από τις σπάνιες φορές που η Ελληνίδα ηθοποιός Μπέτυ Αρβανίτη μίλησε για τη σχέση της με τον Φαίδωνα Γεωργίτση ήταν στο στούντιο του TheTOC τον Φεβρουάριο του 2018: «Ήταν μια πολύ έντονη σχέση με τον πρώτο μου σύζυγο, Φαίδωνα

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *