Κλείδωσε η συμφωνία Κυβέρνησης και τραπεζών για τα κόκκινα δάνεια – Κανονικά η ρύθμιση των 120 δόσεων

Κλείδωσε η συμφωνία Κυβέρνησης και τραπεζών για τα κόκκινα δάνεια – Κανονικά η ρύθμιση των 120 δόσεων

Άμεσα αντιδρά το Μαξίμου στις όποιες ανησυχίες εκφράζει η Κομισιόν, μέσω της 2ης Έκθεσης μεταμνημονιακής επιτροπείας η οποία είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με συνεργάτες του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, στη σημερινή πολύωρη σύσκεψη στο Μαξίμου μεταξύ του Υπουργού Επικρατείας, του Υφυπουργού Επικρατείας κ. Λιάκου, στελεχών των νομικών υπηρεσιών των Υπουργείων Οικονομίας & Ανάπτυξης, Οικονομικών, Δικαιοσύνης και των εκπροσώπων της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών (κ. Καλαντώνης και κα. Απαλαγάκη), ολοκληρώθηκε με ομοφωνία το πλαίσιο της νέας ρύθμισης για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Διαβάστε Επίσης  Νέο εφάπαξ επίδομα 718,5€ σε πέντε κατηγορίες ανέργων – Δείτε αν ανήκετε σε αυτές

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η συμφωνία θα αντικαταστήσει από την 01/03/2019 το άρθρο 9 του ν.3869/10 γνωστού ως Νόμου Κατσέλη – Σταθάκη. Επιπροσθέτως και σύμφωνα με πληροφορίες του Documentonews.gr η Κυβέρνηση θα φέρει στη Βουλή εντός των επομένων ημερών και τη ρύθμιση για τις 120 δόσεις στα ασφαλιστικά ταμεία, παρά τις όποιες αντιρρήσεις εκφράζονται από τους θεσμούς.

Σε κάθε περίπτωση και σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου ότι όλα τα θέματα θα κλείσουν οριστικά μέχρι τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 11 Μαρτίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *