Η “Ωκεανίδα” γκρέμισε γέφυρα 111 ετών στα Χανιά

  • Post category:ΕΛΛΑΔΑ

 

Η “Ωκεανίδα” γκρέμισε γέφυρα 111 ετών στα Χανιά

Η ιστορική γέφυρα του Κερίτη στον Αλικιανό κατέρρευσε το μεσημέρι της Δευτέρας καθώς δεν «άντεξε» το νέο χτύπημα της κακοκαιρίας «Ωκεανίς»,παρά τις προσπάθειες θεμελίωσης που προηγήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες.

Η γέφυρα, άνοιξε χθες το απόγευμα, εξαιτίας της μεγάλης κατολίσθησης στο Φουρνέ, προκειμένου να μην αποκλειστεί η πρόσβαση στην περιοχή από τα Χανιά, ωστόσο σήμερα, το πρωί, κατέρρευσε τμήμα λίγο πριν την είσοδο στην γέφυρα και λίγες ώρες αργότερα, έπεσε όλη.

Διαβάστε Επίσης  «Καλλιστώ»: Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες σε σχέση με τους λύκους

 

Λίγα λεπτά πριν τις 3 το μεσημέρι, γέφυρα του Κερίτη, μια γέφυρα που έστεκε περισσότερα από 110 χρόνια και ήταν ένα είδος συμβόλου και ιστορίας της περιοχής δεν υπάρχει πια, καθώς παρασύρθηκε από τα νερά του ποταμού.

Μπροστά στη γέφυρα έχουν τοποθετηθεί μεγάλες πέτρες προκειμένου να εμποδιστεί κάθε διέλευση οχήματος.

Εν τω μεταξύ, τρομοκρατημένοι παρακολουθούν οι κάτοικοι του Δήμου Πλατανιά, αλλά και όλου του νομού, το οδικό δίκτυο της περιοχής να δέχεται αλλεπάλληλα χτυπήματα.

Διαβάστε Επίσης  Πανσέληνος Αυγούστου – Με ελεύθερη είσοδο σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

Μετά τη γέφυρα του Κερίτη που κατέρρευσε, αλλά και αυτή των Βουκολιών που είναι σε κρίσιμη κατάσταση, έρχεται η γέφυρα στην Παλαιά Εθνική Οδό να αποσπάσει το ενδιαφέρον, αφού υπέστη καθίζηση.

 

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση