Από ποια ηλικία μπορεί το παιδί μου να γυμνάζεται;

Από ποια ηλικία μπορεί το παιδί μου να γυμνάζεται;

Τα οφέλη της γυμναστικής είναι πολύ μεγάλα τόσο για τους ενήλικες όσο και για τα παιδιά, που από μικρή ηλικία θα πρέπει να φροντίζουν για την καλή φυσική κατάσταση και την υγεία τους.

Οι γονείς καλό θα είναι να παροτρύνουν τα παιδιά τους να αθληθούν, ωστόσο πολύ συχνά προκύπτουν ερωτήματα του τύπου πότε είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσουν, ποια γυμναστική να προτιμήσουν σε κάθε ηλικία καθώς και πόσες φορές τη βδομάδα.

Διαβάστε Επίσης  Γιατί να ξεκινήσεις γυμναστική με σχοινάκι;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα παιδί μπορεί να ξεκινήσει να ασκείται από τη βρεφική ηλικία (6-7 μηνών) με ειδικούς τύπους γυμναστικής για μωρά (baby swimming) που στόχο έχουν την κινητοποίηση των αρθρώσεων και την εξοικείωση με την κίνηση.

Από τα 3 έτη που ξεκινά η προσχολική ηλικία, η γυμναστική είναι λίγο-πολύ απαραίτητη για το παιδί, καθώς θα το βοηθήσει να αγαπήσει τον αθλητισμό και να τον εντάξει για πάντα στον τρόπο ζωής του. Επίσης, θα συμβάλει στη διατήρηση του σωστού σωματικού βάρους και την ανάπτυξη ενός δυνατού και υγιούς οργανισμού.

Διαβάστε Επίσης  Πέντε απλά πράγματα που κάθε παιδί χρειάζεται από τον πατέρα του

Από την ηλικία των 6-7 ετών το παιδί μπορεί να ξεκινήσει αθλήματα όπως ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ και κολύμβηση που θα ενδυναμώσουν το καρδιοαναπνευστικό του σύστημα καθώς και τους μύες του.

Όσο για τη συχνότητα της άσκησης, για τα βρέφη 1-2 φορές για 30’ περίπου είναι αρκετά, ενώ για τα παιδιά η ιδανική συχνότητα είναι 2-3 φορές τη βδομάδα για 1 ώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *