Η ικανότητα να επανορθώνουμε, να επιλύουμε και να συγχωρούμε τα λάθη.

Η ικανότητα να επανορθώνουμε, να επιλύουμε και να συγχωρούμε τα λάθη.

Όλοι μας κάνουμε λάθη. Ωστόσο, όλοι μας αξίζουμε τη συγχώρεση των ανθρώπων που μας ενδιαφέρουν για να βελτιώσουμε και να οικοδομήσουμε ισχυρότερες σχέσεις μαζί τους.

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν άνθρωποι που συχνά έχουν μια “όλα ή τίποτα” συμπεριφορά. Αυτό σημαίνει ότι μας αντιμετωπίζουν με σκληρότητα και δεν μας επιτρέπουν να έχουμε αμφιβολίες, αδυναμίες ή να κάνουμε μικρά λάθη.
Όχι μόνο αυτό, υπάρχουν και άνθρωποι με τους οποίους δεν μπορούμε ποτέ να συμφωνήσουμε και οι οποίοι είναι ανίκανοι να κάνουν παραγωγικό διάλογο. Δεν μπορούν να κάνουν μια συζήτηση, ώστε να διευκρινίσουν τις σκέψεις, τις αμφιβολίες ή τα λάθη τους. Επομένως, δεν μπορούν να βρουν λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε συχνά στην καθημερινή ζωή.
Αυτός ο τύπος προσωπικότητας δεν είναι σε θέση να αναδημιουργήσει, να επανορθώσει ή να αναγνωρίσει το σφάλμα του. Αδυνατεί να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να διορθώσει τη συμπεριφορά του. Είναι, χωρίς αμφιβολία, μια προβληματική προσωπικότητα, που στο μέλλον θα μας κάνει περισσότερο λυπημένους παρά ευτυχισμένους.

Διαβάστε Επίσης  Ετσι θα προστατευθούμε από τους πειρασμούς

Συμπερασματικά, εάν σκεφτείτε καθεμιά από αυτές τις πτυχές μιας σχέσης ή μιας φιλίας, θα δείτε ότι υπάρχουν πάντα μικρές ενδείξεις ως προς εκείνους τους ανθρώπους στους οποίους αξίζει να επενδύσουμε την εμπιστοσύνη μας, τις ελπίδες και τα όνειρά μας.

Να θυμάστε πως υπάρχουν πάντα περιπτώσεις ανθρώπων που δεν αξίζει να εμπιστευτούμε. Μάθετε να μην επενδύετε σε όσους διαψεύδουν τις προσδοκίες σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *