Νόστιμη, σπιτική πίτσα με κατίκι και μπέικον

Νόστιμη, σπιτική πίτσα με κατίκι και μπέικον

Κανείς δε λέει όχι σε ένα κομμάτι γευστικής και ζουμερής σπιτικής πίτσας! Ετοιμάστε πίτσα για την οικογένεια σας ή για τους φίλους σας και απολαύστε την μαζί τους.

Υλικά
1+1/4 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 κουτ. του γλυκού αλάτι
1 φακελάκι μαγιά
½ κούπα περίπου χλιαρό νερό
15 μεγάλες φέτες μπέικον
3 κουτ. της σούπας σάλτσα ντομάτας
4 κουτ. της σούπας κατίκι
4 φέτες ντομάτα χωρίς τα σποράκια τους
θυμάρι η ρίγανη
αλάτι
πιπέρι

Διαβάστε Επίσης  Πίτσα με λίγες θερμίδες

Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη ρίχνετε το αλεύρι με το αλάτι. Κάνετε μια λακκούβα στο κέντρο. Λιώνετε τη μαγιά στο νερό και το προσθέτετε στο αλεύρι. Αρχίζετε να ζυμώνετε με τα δάχτυλα και μετά με τα χεριά μέχρι η ζύμη να μη κολλάει στα χέρια σας. Όταν είναι έτοιμη, την κάνετε μία μπάλα, τη σκεπάζετε και την αφήνετε τουλάχιστον για 3 ώρες να διπλασιαστεί. Ανοίγετε τη ζύμη με τα δάχτυλα, όχι με πλάστη, από το κέντρο προς τα έξω με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι λεπτότερη στο κέντρο και πιο χοντρή στο εξωτερικά σημεία.
Παίρνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και απλώνετε τη ζύμη. Βάζετε επάνω τη σάλτσα ντομάτας, την απλώνετε παντού, μετά απλώνετε το κατίκι, στρώνετε τις φέτες μπέικον και ανάμεσα βάζετε την ντομάτα.Πασπαλίζετε με τα μυρωδικά, αλατοπιπερώνετε και βάζετε την πίτσα στο φούρνο στους 280° βαθμούς, στις αντιστάσεις, στη πιο χαμηλή σχάρα για 10- 15 λεπτά μέχρι να γίνει η ζύμη τραγανή.

Διαβάστε Επίσης  Η τέλεια συνταγή για πικάντικα χοιρινά παϊδάκια

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *