Κακοκαιρία: Θυελλώδεις άνεμοι, κρύο και χιονοπτώσεις

Κακοκαιρία: Θυελλώδεις άνεμοι, κρύο και χιονοπτώσεις

Νέα προβλήματα έφερε σήμερα το βαρομετρικό χαμηλό «Χιόνη» σε λιμάνια, δρόμους και υπηρεσίες.

Νέα προβλήματα έφερε σήμερα το βαρομετρικό χαμηλό «Χιόνη» σε λιμάνια, δρόμους και υπηρεσίεςΑπό νωρίς το πρωί απαγορευτικό απόπλου έχει επιβληθεί στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που συνεχίζουν να πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ.

Σύμφωνα με το κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά, λόγω νέας μεταβολής του καιρού από χθες το βράδυ δεν αναχώρησαν τελικά τα πλοία για την Κρήτη.

Κανονικά, πάντως, εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τον Αργοσαρωνικό.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Επιπλέον, δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια από το λιμάνι του Ηρακλείου.

Απαγορεύσεις και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Χιονόπτωση σημειώνεται στην Πάρνηθα, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων να έχει διακοπεί σε συγκεκριμένα σημεία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ενημέρωση της Τροχαίας, η κυκλοφορία έχει διακοπεί στη Λ. Πάρνηθας από το ύψος του τελεφερίκ στο ρεύμα προς καζίνο.

Επιπλέον επεβλήθησαν περαιτέρω περιορισμοί που αφορούν:

– Στη διακοπή κυκλοφορίας των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων από την 6η χ.θ. της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Θήβας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Θήβα στην περιοχή Μάνδρα. Η κίνηση των οχημάτων στη συγκεκριμένη διαδρομή διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

-Στη διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην Περιφερειακή Οδό Πεντέλης – Ν. Μάκρης από το ύψος του Αγίου Πέτρου έως το ύψος του Σ.Ν. Πεντέλης 414 και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Διαβάστε Επίσης  Καιρός: Πολύ χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες και πυκνές χιονοπτώσεις

Διαβάστε παρακάτω πού θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία

Κρήτη

Δήμος Πλατανιά Χανίων

Με απόφαση του δημάρχου Πλατανιά κ. Ιωάννη Μαλανδράκη, έκλεισαν όλες οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Πλατανιά καθώς και των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών (Βουκολιών, Σκινέ, Κολυμβαρίου), για σήμερα Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019, λόγω των ακραίων και δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν σε όλες τις δημοτικές ενότητες του δήμου και με γνώμονα την ανάγκη προστασίας και ασφάλειας των μετακινούμενων μαθητών και εκπαιδευτικών σε όλα τα σχολεία του Δήμου Πλατανιά.

Δήμος Κισσάμου Χανίων

O δήμαρχος Κισσάμου, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν σε όλη την έκταση του δήμου, αποφάσισε με την υπ’ αρ. 83/14.02.2019 απόφασή του, να παραμείνουν και την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019 κλειστά όλα τα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Κισσάμου.

Δήμος Καντάνου – Σελίνου Χανίων

Ο δήμαρχος Καντάνου – Σελίνου αποφάσισε τη μη λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καντάνου-Σελίνου καθώς και των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών (Καντάνου, Κουντούρας και Παλαιόχωρας) για σήμερα, Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019, λόγω των ακραίων και δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν σε όλες τις δημοτικές ενότητες του δήμου και με γνώμονα την ανάγκη προστασίας και ασφάλειας των μαθητών και εκπαιδευτικών.

Κυκλάδες

Δήμος Σύρου

Την αναστολή λειτουργίας του των Σχολικών Μονάδων που στεγάζονται στο Σχολικό Συγκρότημα Ξηροκάμπου του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, σήμερα Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019, λόγω εκτάκτων καιρικών φαινομένων, αποφάσισε ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης.

Διαβάστε Επίσης  Τσελέντης: Πρέπει να αναμένουμε σεισμό 6 Ρίχτερ στη δυτική Ελλάδα

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Σάββατο (16/2)

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο, σποραδικές καταιγίδες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά – ημιορεινά και τα ορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες θα περιοριστούν στα νότια. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος και μόνο στα βόρεια τις πρωινές ώρες θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7, στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 και τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα έως 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός, ο οποίος θα είναι τοπικά ισχυρός στα βόρεια τις πρωινές ώρες.

Κυριακή (17/2)

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις, με τοπικές βροχές στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από το μεσημέρι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας, όμως τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά, θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

πηγή

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *