Το στοιχειωμένο σπίτι στη Καλλιθέα και η τραγική ιστορία ενός μεγάλου έρωτα!

 

Αποτέλεσμα εικόνας για στοιχειωμένο σπίτι ΚαλλιθέαΤο στοιχειωμένο σπίτι στη Καλλιθέα και η τραγική ιστορία ενός μεγάλου έρωτα!

Στην οδό Λασκαρίδου στην Καλλιθέα, βρίσκεται το διώροφο κτίριο της οικογένειας της ζωγράφου Σοφίας Λασκαρίδου.

 

 

Μέσα σ’ αυτό, εδώ και χρόνια κρύβεται ένας θρύλος αυτός που υποστηρίζει πως στο σπίτι κόβει βόλτες το φάντασμα της ζωγράφου που χάρισε και το όνομά της στην οδό.

Ένα φάντασμα αιώνια φορτισμένο με ενοχές για τον θάνατο του λογοτέχνη Περικλή Γιαννόπουλου, που ήταν παράφορα ερωτευμένος μαζί της και αυτοκτόνησε το 1910.

Η ιστορία εκτυλίσσεται στα 1900, όταν ο ποιητής & δοκιμιογράφος Περικλής Γιαννόπουλος (1869 – 1910) ερωτεύτηκε παράφορα τη Σοφία. Η νεαρή ζωγράφος, ενώ ήταν κι αυτή ερωτευμένη μαζί του, του έκανε πείσματα και του φερόταν με αδιαφορία, απορρίπτοντας την πρόταση γάμου που της είχε κάνει.

Διαβάστε Επίσης  Μετρούσαν με τις μεζούρες τις φούστες: Η ζηλιάρα σύζυγος που ευθύνεται για έναν από τους πιο γελοίους νόμους στην ιστορία της Ελλάδας

Ο άτυχος νέος, απογοητευμένος και βλέποντας τα όνειρά του να χάνονται το ένα μετά το άλλο, έθεσε τέρμα στη ζωή του, πέφτοντας από το άλογό του στο Σκαραμαγκά.

Η κοπέλα, μη αντέχοντας το βάρος από τον χαμό του αγαπημένου της, κλείστηκε στον εαυτό της, σφράγισε τις πόρτες του σπιτιού της και περιφερόταν στα δωμάτια ως το τέλος της. Μετά το θάνατό της πολλοί ισχυρίζονταν πως αν περνούσε κανείς νύχτα από εκεί, έβλεπε το φάντασμά της να τριγυρίζει και να μουρμουρίζει μελαγχολικά το όνομα του αγαπημένου της.

Διαβάστε Επίσης  Το θαύμα των Χριστουγέννων (Αληθινό Περιστατικό)

Εδώ και δέκα χρόνια περίπου το σπίτι στο οποίο έζησε και πέθανε η διάσημη ζωγράφος έχει ανακαινιστεί πλήρως και στεγάζει τη Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας – «Σοφία Λασκαρίδου».

Το σπίτι αυτό χτίστηκε γύρω στα 1900. Είναι το δεύτερο σπίτι που χτίστηκε στην Καλλιθέα, το σχεδίασε μάλιστα ο Ερνστ Τσίλλερ. Η Λασκαρίδου διατηρούσε και εργαστήριο τέχνης όπου δίδασκε σε μικρά παιδιά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *