Φυσικά και σπιτικά ντεμακιγιάζ

Φυσική συνταγή με γιαούρτι: απλώστε ένα στρώμα γιαούρτι στο πρόσωπό σας, αφήστε το για δέκα λεπτά, και απομακρύνετε με ένα κομμάτι βαμβάκι ή ένα χαρτομάντιλο που μπορείτε να βρέξετε με λίγο ζεστό νερό.

Ζεστό γάλα: ζεστάνετε μερικές κουταλιές της σούπας γάλα για μερικά δευτερόλεπτα και μουσκέψτε με αυτό ένα κομμάτι βαμβάκι. Απλώστε το στο πρόσωπό σας πιέζοντας ελαφρά και επιμείνετε περισσότερο εκεί όπου φοράτε περισσότερο μακιγιάζ (όπως στα μάτια σας), όμως όχι υπερβολικά για να μην ερεθίσετε το δέρμα σας και για να μην πληγωθείτε. Μην ξεχνάτε να ξεπλύνετε καλά μόλις τελειώσετε.

Ελαιόλαδο: είναι το καλύτερο για τα ξηρά δέρματα. Απλώς βάλτε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο στο πρόσωπό σας και απλώστε το παντού κάνοντας απαλό μασάζ. Απομακρύνετε με ένα χαρτομάντιλο μουσκεμένο με ζεστό νερό. Αν το πρόσωπό σας γίνει υπερβολικά λιπαρό, ξεπλύνετε με ουδέτερο σαπούνι και ζεστό νερό. Το ελαιόλαδο είναι θαυμάσιο για την αφαίρεση του μακιγιάζ από τα μάτια σας επειδή δεν ερεθίζει αυτή την ευαίσθητη περιοχή.

Αμυγδαλέλαιο: είναι για τις γυναίκες που έχουν λιπαρό δέρμα. Δεν το επηρεάζει αρνητικά επειδή δεν το κάνει λιπαρότερο αλλά αντίθετα το ισορροπεί. Απλώστε το όπως το ελαιόλαδο.

Χαμομήλι και ελαιόλαδο: φτιάξτε έγχυμα χαμομηλιού και αφήστε το να κρυώσει. Μουσκέψτε ένα κομμάτι βαμβάκι με αυτό και προσθέστε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο. Απλώστε το στο πρόσωπό σας, ειδικά στα μάτια σας. Φροντίζει αυτή την ευαίσθητη περιοχή, και μειώνει επίσης το πρήξιμο, τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες κάτω από τα μάτια.

Διαβάστε Επίσης  Πώς θα καταλάβεις ότι το αντηλιακό σου έχει λήξει

Ακόμα μερικά σπιτικά ντεμακιγιάζ

Αμυγδαλέλαιο: όπως βλέπετε, τα λάδια αποτελούν εκπληκτικά σπιτικά ντεμακιγιάζ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το αμυγδαλέλαιο διαθέτει θαυμάσιες ενυδατικές ιδιότητες πέρα από το ότι απομακρύνει το μακιγιάζ. Είναι καλό για τα ευαίσθητα μάτια. Απλώς βάλτε μερικές σταγόνες σε ένα κομμάτι βαμβάκι και απλώστε το απευθείας πάνω στο δέρμα σας. Μπορείτε να το αναμείξετε με καστορέλαιο για να ενισχύσετε και να επιμηκύνετε τις βλεφαρίδες σας.

Έλαιο τζοτζόμπα: μια άλλη φυσική ιδέα για την αφαίρεση του μακιγιάζ μέσα σε μερικά λεπτά. Προσφέρει απαλότητα και ελαστικότητα στο δέρμα σας. Για να το απλώσετε, αναμείξτε μια κουταλιά της σούπας από έλαιο τζοτζόμπα με δύο κουταλιές της σούπας νερό. Μουσκέψτε ένα κομμάτι βαμβάκι στο μείγμα και κάντε με αυτό κυκλικό μασάζ στο πρόσωπό σας ενώ βλέπετε το μακιγιάζ σας να εξαφανίζεται.

Μερικά ακόμα σπιτικά ντεμακιγιάζ

Βαζελίνη: μπορεί να αποτελέσει ένα αποτελεσματικό ντεμακιγιάζ για τη μάσκαρα και το μολύβι ματιών, επειδή τα έλαιά της διαλύουν αποτελεσματικά τα καλλυντικά. Βάλτε μικρή ποσότητα (δεν χρειάζεστε πολύ) πάνω σε ένα χαρτομάντιλο, σε ένα πανί ή σε ένα κομμάτι βαμβάκι, και απλώστε τη απαλά στο σημείο που θέλετε να καθαρίσετε από το μακιγιάζ. Επειδή η βαζελίνη είναι πολύ πηχτή και λιπαρή, θα πρέπει να την πλύνετε ή να την ξεβγάλετε με ζεστό ή πολύ ζεστό νερό.

Διαβάστε Επίσης  Έλαιο ροδιού για λαμπερά και μεταξένια μαλλιά!

Έλαιο κανόλα: αν το αναμείξετε με ελαιόλαδο, μπορείτε να αφαιρέσετε οποιοδήποτε είδος μακιγιάζ σε δευτερόλεπτα. Θα χρειαστείτε τρία ή τέσσερα κουταλάκια του γλυκού από το κάθε ένα μέσα σε ένα φλιτζάνι. Μουσκέψτε με το μείγμα ένα κομμάτι βαμβάκι και πιέστε απαλά. Θα δείτε πώς απορροφά το μακιγιάζ σας. Μην ξεχάσετε να ξεπλύνετε το πρόσωπό σας όταν τελειώσετε.
Φράουλε: για να φτιάξετε αυτό το ντεμακιγιάζ, θα χρειαστείτε πέντε μεγάλες φράουλες και τρεις κουταλιές της σούπας φυσικό γιαούρτι. Λιώστε τα φρούτα και αναμείξτε τα με το γιαούρτι. Μπορείτε να τα βάλετε στο μίξερ για πιο γρήγορα. Απλώστε το μείγμα στο πρόσωπό σας κάνοντας απαλό κυκλικό μασάζ και αφήστε το για μερικά λεπτά. Έπειτα αφαιρέστε το με νερό, και καθαρίστε ύστερα το πρόσωπό σας με ένα κομμάτι βαμβάκι μουσκεμένο με ζεστό νερό για να αφαιρέσετε τελείως ό,τι έχει μείνει από το μακιγιάζ ή τη μάσκα.

Γιαούρτι και λεμόνι: είναι μια θαυμάσια ιδέα για οποιοδήποτε τύπο δέρματος. Πρέπει απλώς να αναμείξετε μια κουταλιά της σούπας φυσικό γιαούρτι με μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού. Απλώστε το μείγμα σε όλο το πρόσωπο, στο λαιμό, ακόμα και στο ντεκολτέ σας, επειδή θα συμβάλλει στην απολέπιση και στον καθαρισμό του δέρματός σας. Αφήστε το να δράσει για μερικά λεπτά και έπειτα αφαιρέστε το με ένα υγρό κομμάτι βαμβάκι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *