Τζίνγκο μπιλόμπα: 17 αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία

  • Post category:ΒΟΤΑΝΑ

Τζίνγκο μπιλόμπα.fiftififti.eu

Τζίνγκο μπιλόμπα: 17 αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία

Tο τζίνγκο μπιλόμπα έχει ερευνηθεί για την πιθανή αξία του στη θεραπεία περισσότερων από 100 ασθενειών. Σε αυτό το άρθρο περιγράφονται μόλις 17 αποδεδειγμένες μέθοδοι θεραπείας.

 

Το δέντρο του είναι μοναδικό από πολλές απόψεις.

Επίσης γνωστό ως «πολύτριχο δέντρο», ανθίζει μόνο τη νύχτα και ρίχνει τα άνθη του αμέσως. Λέγεται ότι οι καρποί του μυρίζουν σαν χαλασμένο βούτυρο, ενώ πρόκειται για ένα δέντρο που καταφέρνει να επιβιώνει. Το τζίνγκο μπιλόμπα αναφέρεται συχνά ως «ζωντανό απολίθωμα». Ο όρος επινοήθηκε από τον Δαρβίνο και αναφέρεται σε ένα ζωντανό είδος που δεν έχει άλλους συγγενικούς εκπροσώπους του είδους εν ζωή. Το τζίνγκο χρονολογείται πάνω από 270 εκατομμύρια χρόνια, από την εποχή των δεινοσαύρων. Αυτό είναι το πιο εκπληκτικό, όταν γνωρίζουμε ότι κατά μέσο όρο ένα φυτό μπορεί να επιβιώσει μόνο λίγα εκατομμύρια χρόνια.

Ένα δέντρο μόνο του μπορεί να ζήσει μέχρι και 1.000 χρόνια, αν και σε έναν ναό Ταοϊσμού είναι γραμμένο στα κινεζικά ότι κάποιο δέντρο στην αυλή του έχει ηλικία περίπου 10.000 ετών. Το 1945, λέγεται ότι 6 δέντρα κατάφεραν να επιβιώσουν στη Χιροσίμα στην κατεστραμμένη περιοχή εξαιτίας της ατομικής βόμβας.

Διαβάστε Επίσης  Τσάι από τζίντζερ για την καταπολέμηση των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος

Η ιστορία του δέντρου ως φάρμακο είναι επίσης μακρά. Σε κινεζικές γραπτές μαρτυρίες αναφέρεται η χρήση των φύλλων του ήδη από το 2.800 π.Χ., διότι βελτίωναν την κυκλοφορία του αίματος και τη λειτουργία των πνευμόνων. Γραπτά από τον 15ο αιώνα αναφέρουν τη χρήση των φύλλων για τη θεραπεία των πληγών του δέρματος και τη διάρροια.

Οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει πάνω από 40 ουσίες στο δέντρο αυτό. Μέχρι στιγμής μόνο 2 – τα φλαβονοειδή και τα τερπενοειδή – φαίνεται ότι διαθέτουν φαρμακευτικές ιδιότητες. Τα φλαβονοειδή είναι φυτικά αντιοξειδωτικά που έχει αποδειχτεί ότι προστατεύουν τα νεύρα, τον καρδιακό μυ, τα αιμοφόρα αγγεία και τον αμφιβληστροειδή από βλάβες. Τα τερπενοειδή (όπως οι τζινγκολίδες) είναι γνωστό ότι βελτιώνουν τη ροή του αίματος.

Το τζίνγκο μπιλόμπα αποτελεί ένα από τα πιο μελετημένα βότανα στον κόσμο. Παρακάτω αναφέρονται μόλις 17 μελέτες που έγιναν σε ανθρώπους και που αποδεικνύουν ότι δρα θετικά σε όλες τις παρακάτω περιπτώσεις. Τη βιβλιογραφία θα τη βρείτε, οπως πάντα, στο τέλος του άρθρου.

1. Νόηση, άνοια και νόσος του Αλτσχάιμερ

Διαβάστε Επίσης  Θεραπεία καρκίνου και άλλων ασθενειών

2. Σχιζοφρένεια

3. Εμβοές

4. Λεύκη

5. Αρτηριακή νόσος

6. Ημικρανίες

7. Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής

8. Γλαύκωμα

9. Ανάρρωση από εγκεφαλικό

10. Επαναφορά οσφρητικής απώλειας

11. Ανακούφιση της φλεγμονής των αεραγωγών της μύτης σε ασθενείς με άσθμα

12. Αντιμετώπιση της πνευμονικής διάμεσης ίνωσης

13. Μείωση του σχηματισμού αρτηριακής πλάκας

14. Μείωση της σοβαρότητας των συμπτωμάτων του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου

15. Μείωση του αριθμού των περιστατικών σε ασθενείς με νόσο του Raynaud

16. Βελτίωση της μακρινής όρασης σε ασθενείς με εκφύλιση της ωχράς κηλίδας

17. Ανακούφιση των συμπτωμάτων της εποχιακής αλλεργικής επιπεφυκίτιδας

Τα πλεονεκτήματα είναι πολύ περισσότερα. Μελέτες υποστηρίζουν ότι το τζίνγκο μπιλόμπα είναι χρήσιμο για πάνω από 100 διαφορετικές ασθένειες και έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 50 ξεχωριστές ευεργετικές φυσικές επιδράσεις.

 

Αφήστε μια απάντηση