Αυτές είναι οι τροφές που θα σας χαρίσουν δυνατά και λαμπερά μαλλιά!

μαλλιά.fiftififti.eu

Αυτές είναι οι τροφές που θα σας χαρίσουν δυνατά και λαμπερά μαλλιά!

Αν θέλετε το 2019 να είναι η χρονιά που θα έχετε λαμπερά και υγιή μαλλιά, θα πρέπει να φροντίσετε και τη διατροφή σας.

Τα μαλλιά σας χρειάζονται πρωτεΐνη, οπότε σε γενικές γραμμές θα πρέπει να έχετε μια διατροφή πλούσια σε κρέας ή γαλακτοκομικά ή άλλες πηγές πρωτεΐνης. Όμως και οι ακόλουθες τροφές έχουν πολλά να προσφέρουν στα μαλλιά σας.

Φασόλια και λαχανικά

Ειδικά τα φασόλια, αλλά και όλα τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά είναι καλές πηγές φυλλικού οξέoς. Το φυλλικό οξύ συμβάλλει στον πολλαπλασιασμό των κυττάρων, συμπεριλαμβανομένων και αυτών των τριχών. Tα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως το σπανάκι και το μαρούλι, αποτελούν τις πιο πλούσιες πηγές φυλλικού οξέος, όπως επίσης και τα φασόλια (μαυρομάτικα ή άσπρα). Tο φυλλικό οξύ, ωστόσο, είναι ευαίσθητο στη θερμότητα και κατά το μαγείρεμα μπορεί να προκληθεί απώλεια της τάξεως του 50-90%. Γι’ αυτό, καλό είναι να καταναλώνετε τα λαχανικά φρέσκα ή ελαφρώς μαγειρεμένα.

Διαβάστε Επίσης  Φυσικό πήλινγκ με ζάχαρη

Ξηροί καρποί

H βιταμίνη E έχει χαρακτηριστεί και ως «η βιταμίνη της νεότητας», καθώς είναι γνωστή για την αντιοξειδωτική της δράση. Eμποδίζει το σχηματισμό ελεύθερων ριζών και επομένως καθυστερεί τη «γήρανση» των μαλλιών. Όταν μάλιστα συνδυάζεται με βιταμίνη C, η δράση της ενισχύεται. Kαλές πηγές βιταμίνης Ε είναι οι ξηροί καρποί, όπως οι ηλιόσποροι, τα αμύγδαλα και τα φιστίκια.

Κεφίρ

Το κεφίρ περιέχει βιταμίνες Β, Β1, Β12, Κ2 καθώς και ασβέστιο και φυλλικό οξύ. Η σύνθεση του είναι εκείνη που βοηθά τόσο τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας όσο και την υγείας, δύναμης και λάμψης την τρίχας.

Στρείδια

Τα στρείδια είναι μία ακόμη τροφή που χαρίζει υγιή όψη στα μαλλιά χάρη στον ψευδάργυρο, συστατικό που ενδυναμώνει τους θύλακες τις τρίχας. Παράλληλα περιέχουν βιταμίνες C και D, ωμέγα- 3 λιπαρά οξέα, σελήνιο και ασβέστιο που χαρίζουν έξτρα λάμψη αλλά και προστασία τόσο από την ηλιακή ακτινοβολία όσο και από τους ρύπους και τις περιβαλλοντικές συνθήκες.

Διαβάστε Επίσης  Γαλάκτωμα vs σαπούνι: Τι είναι καλύτερο για τον καθαρισμό του προσώπου μας;

Κρόκος αβγού

Ο κρόκος του αυγού είναι γνωστός για τις θρεπτικές του ιδιότητες χάρη στη βιταμίνη Ε η οποία αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου, χαρίζοντας παράλληλα ελαστικότητα και θρέψη στην τρίχα. Το σημαντικότερο όμως συστατικό που περιέχει το εσωτερικό μέρος του αυγού είναι η βιοτίνη.

Είναι εκείνη που ενισχύει την παραγωγή της κερατίνης η οποία ευθύνεται για την απίστευτη λάμψη στην τρίχα. Μην ξεχνάτε ότι όλο και περισσότερα hair brands δημιουργούν προϊόντα περιποίησης ή styling μαλλιών με κερατίνη στη σύνθεση τους αφού είναι η πλέον ευεργετική πρωτεΐνη για την τρίχα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *