5 τρόφιμα για να καθαρίσετε τις αρτηρίες σας

fiftififti.eu,

5 τρόφιμα για να καθαρίσετε τις αρτηρίες σας

5 τρόφιμα κατάλληλα για να καθαρίσετε τις αρτηρίες σας φυσικά. Ξέρετε όλες τις πιθανές συνέπειες της απόφραξης των αρτηριών; Μόλις τις μάθετε, είναι σίγουρο ότι θα συμφωνήσετε ότι αξίζει να είστε συνετοί με την διατροφή σας ώστε να καθαρίζετε σωστά τις αρτηρίες σας.

Όταν ο γιατρός προειδοποιεί ότι οι αρτηρίες σας μπλοκάρουν, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι διατρέχετε μεγαλύτερο κίνδυνο να πάσχετε από καρδιαγγειακές και εγκεφαλοαγγειακές παθήσεις.

Το εγκεφαλικό επεισόδιο, η διαλείπουσα χωλότητα και το έμφραγμα του μυοκαρδίου είναι μερικές μόνο από τις πιθανές επιπλοκές.

Ωστόσο, μην απελπίζεστε! Ευτυχώς, ο καθαρισμός των αρτηριών μπορεί να είναι πολύ πιο εύκολος από ό,τι φαίνεται. Το μυστικό είναι να βελτιώσετε τον τρόπο ζωής σας με δύο τρόπους: κάντε περισσότερη σωματική άσκηση και αλλάξτε τη διατροφή σας.

Οι βασικές ουσίες που προκαλούν αυτό το πρόβλημα είναι η χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια.

Η χοληστερόλη είναι μια λιποπρωτεΐνη που χρησιμοποιείται για να ρυθμίζει την είσοδο και έξοδο διαφόρων ουσιών από και προς τα κύτταρα. Όταν έχετε πάρα πολλά από αυτά, η χοληστερόλη προσκολλάται στα τοιχώματα των αρτηριών, πράγμα που σημαίνει ότι το αίμα δεν κυκλοφορεί μέσα από αυτές όπως πρέπει.

Ως αποτέλεσμα, το αίμα δεν μπορεί να φθάσει στα ζωτικά όργανα του σώματός σας στις απαραίτητες ποσότητες.

Τα τριγλυκερίδια είναι λίπη που επιτελούν την ίδια λειτουργία.

Έχοντας αυτό υπόψη, τα τρόφιμα που έχουν υψηλά επίπεδα ινών, αντιοξειδωτικών και υγιεινών λιπών είναι οι σύμμαχοί σας στην καταπολέμηση φραγμένων αρτηριών.

1. Φύκια

fykia.fiftififti.euΤα φύκια είναι ένα από τα πιο υγιεινά και πιο πλήρη σε θρεπτική αξία τρόφιμα εκεί έξω. Εάν δεν πιστεύετε σε μία τόσο έντονη δήλωση, απλά ρίξτε μια ματιά στη διατροφική τους αξία: περιέχουν μεταλλικά στοιχεία, πρωτεΐνες, καροτενοειδή και αντιοξειδωτικά.

Ουσιαστικά, αυτά είναι σχεδόν όλα όσα χρειάζεται το σώμα σας για να παραμείνει σε φόρμα και υγιές. Επιπλέον, εκτός από την ικανότητά τους να καθαρίζουν τις αρτηρίες σας, τα φύκια βοηθούν επίσης στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Διαβάστε Επίσης  Αυτές είναι οι απαγορευτικές τροφές για το βράδυ

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο τα φύκια πρέπει να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της δίαιτας όσων επιθυμούν να παραμείνουν σε φόρμα και υγιείς.

 

2.Λιπαρά ψάρια: Τόνος και σολομός για να καθαρίσετε τις αρτηρίες σας

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, αυτός ο τύπος ψαριών είχε πολύ κακή φήμη. Θεωρούνταν πραγματικά πολύ επιβλαβή για την υγεία σας, ακριβώς λόγω των επιπέδων λίπους που περιέχουν.

Ωστόσο, πρέπει να δώσετε προσοχή στο είδος των λιπαρών που προσθέτετε στη διατροφή σας. Τα λιπαρά στον τόνο και στον σολομό περιέχουν ένα ισχυρό αμινοξύ, τα οφέλη του οποίου εξακολουθούν να εκπλήσσουν. Είναι γνωστά ως ωμέγα 3, που είναι μια εξαιρετική ουσία για την εξισορρόπηση της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο τα τρόφιμα που περιέχουν υψηλά επίπεδα ωμέγα 3 – όπως είναι ο τόνος και ο σολομός – είναι τόσο καλά για τον καθαρισμό των αρτηριών.

Εάν προσθέσετε λιπαρά ψάρια στη διατροφή σας, θα δείτε επίσης μια βελτίωση στην αρτηριακή σας πίεση. Στην πραγματικότητα, η προσθήκη τροφίμων πλούσια σε ωμέγα 3 είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσετε τη συνολική σωματική σας ευεξία.

 

3. Γεύμα με βρώμη

Εάν σκέφτεστε να αντικαταστήσετε το σιτάρι με ένα άλλο δημητριακό, συνιστάται η βρώμη. Πρώτον, περιέχει λιγότερους υδατάνθρακες. Επιπλέον, αυτοί που βρίσκονται στη βρώμη απελευθερώνονται και απορροφώνται αργά, καθιστώντας την πιο υγιεινή.

Η βρώμη σάς δίνει την ενέργεια να μεταβολίζετε τα τρόφιμα και να παραμένετε σε εγρήγορση, αλλά μετατρέπεται σε λίπος λιγότερο εύκολα από άλλα δημητριακά και άλλους σπόρους. Σαν να μην έφτανε αυτό, είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες, γεγονός που μειώνει την ικανότητα της χοληστερόλης να προσκολλάται στις αρτηρίες σας.

Προσέξτε, όμως. Είναι εύκολο να βρείτε μια ολόκληρη σειρά προϊόντων από βρώμη που πωλούνται αυτές τις μέρες. Ωστόσο, θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι δεν είναι απαραίτητα υγιεινά, δεδομένου ότι πολλά περιέχουν επίσης υψηλά επίπεδα τρανς λιπαρών οξέων.

Διαβάστε Επίσης  Και όμως ο καφές είναι πιο υγιεινός από το πράσινο τσάι

4. Σόγια για να καθαρίσετε τις αρτηρίες σας

sogia.fiftififti.eu,Γενικά, όλα τα όσπρια ενισχύουν την υγεία των αρτηριών σας, αλλά η σόγια είναι μακράν η πιο αποτελεσματική.

Οι ισοφλαβόνες που περιέχει επιφέρουν σημαντική πτώση των επιπέδων χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων.

Μπορείτε να βρείτε σόγια σχεδόν σε κάθε σούπερ μάρκετ που θα ψάξετε, με τη μορφή κάποιου ροφήματος ή ως κονσερβοποιημένα βλαστάρια, καθώς και σε περισσότερα μεταποιημένα προϊόντα, όπως είναι το τόφου. Αν δεν το έχετε δοκιμάσει, σας ενθαρρύνουμε να το κάνετε.

Στην αρχή, μπορεί να σας φανεί λίγο άγευστο, αλλά αυτό είναι πραγματικά το πλεονέκτημά του. To τόφου είναι ένα ιδανικό προϊόν για να ενσωματωθεί σε μια σειρά συνταγών, καθώς πηγαίνει καλά με σχεδόν οποιοδήποτε συνδυασμό γεύσης.

 

5. Ντομάτες για να καθαρίσετε τις αρτηρίες σας

ντοματα..fiftififti.eu
Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε λυκοπένιο, ένα πολύ ισχυρό αντιοξειδωτικό. Αλλά γιατί να ενσωματώσετε περισσότερα αντιοξειδωτικά στη διατροφή σας όταν έχετε σκοπό να καθαρίσετε τις αρτηρίες σας;

Μερικές φορές, ο λόγος για τον οποίο οι αρτηρίες φράσσουν οφείλεται στην οξείδωση των συστατικών που βρίσκονται στο αίμα.

Τρώγοντας τρόφιμα όπως οι ντομάτες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να καταπολεμήσετε αυτή την αιτία των μπλοκαρισμένων αρτηριών. Επιπλέον, το καλύτερο σχετικά με τις ντομάτες είναι ότι μπορούν να ενσωματωθούν στη συνήθη διατροφή σας με διάφορους τρόπους: σε σαλάτες, σάλτσες, κρύες σούπες, χυμούς … ο κατάλογος είναι ατελείωτος.

Επιλέξαμε αυτά τα τρόφιμα όχι μόνο λόγω των ιδιοτήτων τους να καθαρίζουν τις αρτηρίες, αλλά επειδή είναι εύκολο να τα βρείτε και συνδυάζονται εύκολα. Παρόλο που πάντα είναι μια καλή ιδέα να κάνετε έρευνα αγοράς, δώσαμε προτεραιότητα στα συστατικά που μπορείτε εύκολα να τα αναγνωρίσετε και να τα ενσωματώσετε στη διατροφή σας.

 

Η κύρια εικόνα είναι μια ευγενική χορηγία του © wikiHow.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *