Τρίκαλα: Ένα σχολείο γεμάτο από πίνακες ζωγραφικής

Τρίκαλα, σχολείο ,πίνακες ζωγραφικής,.fiftififti.eu

Τρίκαλα: Ένα σχολείο γεμάτο από πίνακες ζωγραφικής

Η πόλη των Τρικάλων πρωτοτυπεί για ακόμα μία φορά. Φαίνεται να θέλει να κατάπληξη την υπόλοιπή Ελλάδα ίσως και την Ευρώπη με τις καινοτόμες ιδέες της. Δεν πρωτοστατεί μόνο στις νέες τεχνολογίες και στο διαδίκτυο ή στον ηλεκτρονικό τρόπο στάθμευσης ή στο λεωφορείο χωρίς οδηγό ή στην εφαρμογή για τον «έξυπνο» φωτισμό ή στους ευρωπαϊκών προδιαγραφών ποδηλατόδρομους. Τα Τρίκαλα αγαπάνε τις τέχνες και την οπτική επαφή με τον καλλιτεχνικό κόσμο.

Τρίκαλα, σχολείο ,πίνακες ζωγραφικής,.fiftififti.eu5Πολλά σχολεία των Τρικάλων είναι γεμάτα στο εσωτερικό τους από πίνακες ζωγραφικής. Ένα λαμπερό παράδειγμα είναι το 6ο Γυμνάσιο Τρικάλων. Περπατάς στους διαδρόμους και εκπλήσσεσαι. Πας μια βόλτα στις αίθουσες και νομίζεις ότι περιδιαβαίνεις μουσεία. Το διδακτικό προσωπικό κατάφερε με έναν έξυπνο τρόπο να καθιερώσει την τέχνη άμεσα στο οπτικό πεδίο των μαθητών/τριών.

Διαβάστε Επίσης  Ο καιρός σήμερα

Τρίκαλα, σχολείο ,πίνακες ζωγραφικής,.fiftififti.eu4Στο 6ο Γυμνάσιο εδώ και πέντε χρόνια τώρα, ο καθηγητής καλλιτεχνικών κ. Στέργιος Στάμος, μαζί με τον διευθυντή του σχολείου, κ. Γιάννη Μιχάλη, επενδύουν ζωγραφικά σε κάθε αίθουσα με πίνακες μεγάλων ζωγράφων όπως του Μιρό, του Ακριθάκη, του Πικάσο, του Βαν Γκονγκ, του Ματίς, του Μόραλη και άλλων .

Τρίκαλα, σχολείο ,πίνακες ζωγραφικής,.fiftififti.eu3Όπως τονίζει ο κ. Στάμος, «Το σκεπτικό ήταν να αντιγράψουμε έργα σημαντικών καλλιτεχνών, ώστε με το μέγεθός τους και τη χρωματική τους γκάμα, να αλλάξουν την ψυχρή ατμόσφαιρα των αιθουσών. Έτσι έγινε η παραμονή των μαθητών και των συναδέλφων πιο ευχάριστη και παράλληλα διδακτική για τη σύγχρονη τέχνη».

Διαβάστε Επίσης  Άρση μέτρων: Ανοίγει η εστίαση, ελεύθερη η μετακίνηση στα νησιά

Τρίκαλα, σχολείο ,πίνακες ζωγραφικής,.fiftififti.eu2
Ο διευθυντής του σχολείου, κ. Γιάννης Μιχάλης ανέφερε τη σημασία της συμμετοχής της σχολικής κοινότητας, σε ένα σχολείο με μια πραγματικά πρωτοπόρα βιβλιοθήκη και με πλήρη σεβασμό στο καθαρό περιβάλλον. Ένα περιβάλλον που συναρτά την καθαριότητα με την Τέχνη, τη ζωγραφική με την αισθητηριακή απόλαυση: « Το αποτέλεσμα είναι, η εκπαίδευση να μετατρέπεται σε Παιδεία, σε μια κοινωνία, όπως αυτή των Τρικάλων, που καινοτομεί με καλές πρακτικές σε όλους τους τομείς».

Πηγή: trikalaenimerosi.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *