Εγκυμοσύνη και μακιγιάζ: Πόσο ασφαλές είναι;

Εγκυμοσύνη και μακιγιάζ: Πόσο ασφαλές είναι;

Η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι μοναδική για κάθε γυναίκα, πρέπει όμως να είμαστε πολυ προσεκτικές με την υγεία μας για το καλό το δικό μας αλλά και του μωρού μας.

Ό,τι κάνουμε τους εννέα αυτούς μήνες έχει αντίκτυπο στο μωρό μας. Για αυτό το λόγο στην εγκυμοσύνη προσέχουμε τη διατροφή μας, κόβουμε το κάπνισμα, το αλκοόλ, τους πολλούς καφέδες και γενικά ότι είναι επικίνδυνο για το έμβρυο. Τι ισχύει όμως για το μακιγιάζ και πόσο επικίνδυνα είναι τα καλλυντικά για την υγεία του μωρού μας;

Τα καλλυντικά και γενικά ό,τι ακουμπά το δέρμα μας μπορεί να φτάσει μέσω του πλακούντα και στο έμβρυο, για αυτό πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικές με τα καλλυντικά που χρησιμοποιούμε στην περίοδο της εγκυμοσύνης.

Διαβάστε Επίσης  Νεύρα στην εγκυμοσύνη: 10 τρόποι για να τα καταπολεμήσετε και να χαλαρώσετε

Προτιμήστε τα φυσικά προϊόντα

Τους μήνες αυτούς το δέρμα σας είναι πιο ευαίσθητο και όσο περισσότερο έρχεται σε επαφή με χημικά συστατικά, είναι πιο πιθανό να παρουσιαστεί κάποια απρόβλεπτη αντίδραση. Αν και τα περισσότερα συστατικά που περιέχονται στα καλλυντικά και τα προϊόντα μακιγιάζ έχει αποδειχτεί ότι είναι απολύτως ασφαλή για εσάς και το μωρό σας, προτιμήστε προϊόντα που δεν περιέχουν καθόλου χημικά ή άλλες πρόσθετες ουσίες.

Διαβάστε προσεκτικά τις ετικέτες

Υπάρχουν κάποια συστατικά καλλυντικών, όπως οι παραβένες, τα πετρελαιοειδή, η φορμαλδεΰδη, η τολουένη, αλλά και ο μόλυβδος που υπάρχει σε προϊόντα μακιγιάζ, τα οποία, σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, κρύβονται πίσω από προβλήματα στην υγεία ή την ανάπτυξη του εμβρύου όταν χρησιμοποιούνται από εγκύους. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας ποια συστατικά είναι καλό να αποφύγετε και πριν αγοράσετε ή χρησιμοποιήσετε κάποιο καλλυντικό διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα.

Διαβάστε Επίσης  Εγκυμοσύνη: Ο σοβαρός κίνδυνος για το βρέφος ακόμη κι από το κάπνισμα ενός τσιγάρου

Αποφύγετε το βαρύ μακιγιάζ

Οι ορμόνες σας έχουν τρελαθεί και μπορεί να παρατηρήσετε στο πρόσωπό σας κοκκινίλες, σπασμένα αγγεία, πρηξίματα, ακόμα και ακμή. Το έντονο μακιγιάζ και το πολύ make up όμως, αντί να βοηθήσει την κατάσταση είναι πιθανότερο ερεθίσει ακόμη περισσότερο το δέρμα.

Βάψτε άφοβα τα νύχια σας

Τα βερνίκια νυχιών αν και περιέχουν χημικά συστατικά, δεν απορροφούνται από τα νύχια ή το δέρμα. Βάψτε λοιπόν άφοβα τα νύχια σας την περίοδο της εγκυμοσύνης αν και τους τελευταίους μήνες για το πεντικιούρ, πιθανότατα θα χρειαστείτε βοήθεια!

mothersblog.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *