Συμφωνία των Πρεσπών: Διαγράφει Θεοχαρόπουλο η Φώφη, διαλύεται το ΚΙΝΑΛ

Συμφωνία των Πρεσπών: Διαγράφει Θεοχαρόπουλο η Φώφη, διαλύεται το ΚΙΝΑΛ

Ραγδαίες οι εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής μετά την απόφαση της ΔΗΜΑΡ να στηρίξει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Με απόφαση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, ο Θ. Θεοχαρόπουλος τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Η στάση του κ. Θεοχαρόπουλου να υπερψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών, εξ αντικειμένου υπηρετεί τον κ. Τσίπρα και τους σχεδιασμούς του και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ΚΙΝΑΛ.

«Επίσης, με απόφαση της Προέδρου σύμφωνα με το άρθρο 23 του Καταστατικού, συγκαλείται έκτακτο πολιτικό και καταστατικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής για το τέλος Μαρτίου, μετά από εκλογή Συνέδρων από τη βάση. Το Συνέδριο θα εκλέξει τα συλλογικά όργανα του Κινήματος Αλλαγής, ολοκληρώνοντας άμεσα τον ενιαίο φορέα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε Επίσης  Μητσοτάκης: Αυτοδυναμία ή ακυβερνησία - Ασφυκτική πίεση ΝΔ σε ΚΙΝΑΛ

Θεοχαρόπουλος: Πατριωτικό καθήκον η ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών
Στην εισήγησή του στην Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ ο κ. Θεοχαρόπουλος υποστήριξε ότι η ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών αποτελεί πατριωτικό καθήκον

«Παράταση του σημερινού τέλματος ενέχει τον κίνδυνο να εξυπηρετήσει μόνο τα Σκόπια, μέσα από τη de facto μονοπώληση του ονόματος «Μακεδονία». Διαχρονικά, εξάλλου, ο πολιτικός μας χώρος υπήρξε υπέρμαχος της επίλυσης του προβλήματος. Ήταν ο Λεωνίδας Κύρκος που το 1993 στο «Αδιέξοδο βήμα του Εθνικισμού» έγραφε για «μια ιστορική ευκαιρία που αν την “άρπαζε” η χώρα μας θα μπορούσε να αναβαθμίσει τη διεθνή της θέση για δεκαετίες». Ήταν ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης που το 1992 έλεγε ότι ‘’οι υπερβολές και οι παλικαρισμοί στα εθνικά θέματα έχουν στο παρελθόν οδηγήσει σε “απρόβλεπτες” για τους υπαίτιους καταστροφές’’. Με αυτή την παρακαταθήκη θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε», επεσήμανε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Διαβάστε Επίσης  H δήλωση των θεσμών μετά την ολοκλήρωση της πρώτης μεταμνημονιακής αποστολής στην Αθήνα

Ο κ. Θεοχαρόπουλος τόνισε ότι «αυτός είναι ο πατριωτισμός μιας αληθινά προοδευτικής παράταξης και όχι η υιοθέτηση μιας ρητορικής που χαϊδεύει αυτιά και φλερτάρει με νεοσυντηρητικές και εσωστρεφείς αντιλήψεις που ουσιαστικά φέρνουν το αντίθετο από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα», ενώ επικαλέστηκε την ανάλογη καθαρή στάση για υπερψήφιση της Συμφωνίας από τον Σταύρο Θεοδωράκη, τον Σπύρο Λυκούδη και τον Γιώργο Παπανδρέου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *