8 τροφές για τον έλεγχο των υψηλών τριγλυκεριδίων

8 τροφές για τον έλεγχο των υψηλών τριγλυκεριδίων

Τα υψηλά τριγλυκερίδια στο αίμα σας μπορούν να οδηγήσουν σε προβλήματα στη στεφανιαία αρτηρία. Για αυτόν τον λόγο είναι απαραίτητο να περιλαμβάνετε στη διατροφή σας τροφές που μειώνουν τα τριγλυκερίδια. Δοκιμάστε τις παρακάτω οχτώ νόστιμες και θρεπτικές τροφές για τον έλεγχο των υψηλών τριγλυκεριδίων.

Τα υψηλά τριγλυκερίδια, μια διαταραχή γνωστή με τον ιατρικό όρο υπερτριγλυκεριδαιμία, χαρακτηρίζεται από μια μη φυσιολογική αύξηση των τριγλυκεριδίων στο αίμα.

Διαβάστε Επίσης  Οι τρεις τροφές που υπόσχονται καλύτερο σεξ

Οι ειδικοί στην καρδιαγγειακή υγεία συνιστούν τη διατήρηση των τριγλυκεριδίων σε φυσιολογικά επίπεδα, δηλαδή κάτω από 150 mg/dl. Κατά συνέπεια, μια ποσότητα που ξεπερνά αυτό το επίπεδο αυξάνει τον κίνδυνο για καρδιακές νόσους και παγκρεατίτιδα.

Το σώμα χρησιμοποιεί μια ορισμένη ποσότητα αυτού του λιπιδίου ως πηγή ενέργειας. Ωστόσο η υπερβολική ποσότητα τριγλυκεριδίων αποτελεί μία από τις κύριες αιτίες της στεφανιαίας νόσου.

Επιπλέον, τα υψηλά επίπεδα αυτού του λιπιδίου πηγαίνουν χέρι-χέρι με μια μείωση στα επίπεδα των λιποπρωτεϊνών υψηλής πυκνότητας (HDL), αυτό που ονομάζεται «καλή χοληστερίνη». Φυσικά, η χοληστερίνη HDL αποτελεί κλειδί για καθαρές αρτηρίες.

Διαβάστε Επίσης  Μαύρο πιπέρι: Μας κάνει καλό;

Ευτυχώς, μια διατροφή που περιλαμβάνει λογικές ποσότητες λιπαρών και θερμίδων ρυθμίζει με φυσικό τρόπο τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων σας πριν αυτά επηρεάσουν την υγεία.

Για αυτόν τον λόγο είναι καλό να αυξήσετε την κατανάλωση ορισμένων τροφών που συνεισφέρουν στον έλεγχο των υψηλών τριγλυκεριδίων.

Ας μάθουμε ποιες είναι αυτές.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *