Προετοιμασία και στήριξη στον εμβολιασμό

Προετοιμασία και στήριξη στον εμβολιασμό

Προετοιμασία και στήριξη στον εμβολιασμό

Το παιδί σας κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού σίγουρα θα έχει άγχος και ενδεχομένως φόβο για τη βελόνα. Ακόμα όμως κι αν έχει πλήρη άγνοια της διαδικασίας, οφείλετε να προετοιμάσετε το παιδί περί της επίσκεψης στο γιατρό για το εμβόλιο:

Δώστε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι όλη η διαδικασία διαρκεί ελάχιστα και διαβεβαιώστε το ότι δε θα πονέσει. Έτσι, έχοντας προετοιμαστεί για ό,τι θα ζήσει, θεωρητικά θα του φανεί λίγο πιο εύκολη η διαχείριση της κατάστασης.

Διαβάστε Επίσης  Πώς να… καταστρέψετε αποτελεσματικά το παιδί σας!

Πάρτε μαζί σας ένα λούτρινο ή το αγαπημένο του παιχνίδι. Ενδέχεται, παρά την ενημέρωσή σας, να αντιδράσει αρνητικά όταν φτάσει η μεγάλη στιγμή, οπότε ίσως χρειαστεί να του αποσπάσετε την προσοχή για να κάνει ο γιατρός τη δουλειά του. Λίγο πριν και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, μιλήστε στο παιδί για να χαλαρώσει. Αν το επιτρέπει η ηλικία και ο γιατρός, μπορείτε να το κρατάτε στην αγκαλιά σας μέχρι να του κάνει ο γιατρός το εμβόλιο. Ανεξαρτήτως πόσο εύκολα ή δύσκολα θα κυλήσει η διαδικασία, μην παραλείψετε να το επιβραβεύσετε για το θάρρος του. Το ζητούμενο στην παρούσα φάση είναι να ηρεμήσει και όχι να το επιπλήξετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *