Ένοχοι οι 20 από τους 27 κατηγορούμενους για τις μίζες στα υποβρύχια

Ένοχοι οι 20 από τους 27 κατηγορούμενους για τις μίζες στα υποβρύχια

Ένοχοι οι 20 από τους συνολικά 27 κατηγορουμένους, κρίθηκαν , ύστερα από σχεδόν τρία χρόνια ακροαματικής διαδικασίας, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας για τη σύμβαση κατασκευής κατασκευή τεσσάρων υποβρυχίων, γύρω από την οποία, φέρονται να διακινήθηκαν «μίζες» ύψους άνω των 60 εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόκειται για την υπόθεση της σύμβασης του 1,3 δισ. Ευρώ για την κατασκευή των τεσσάρων υποβρυχίων από την γερμανική HDW –Ferrostaal με ανάδοχο τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά που υπογράφηκε επί των ημερών του Άκη Τσοχατζόπουλου, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, γύρω από την οποία, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, διακινήθηκαν παράνομα ποσά που ξεπερνούν τα 60 εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε Επίσης  Καιρός: «Ανοίγουν» οι ουρανοί το Σάββατο – Καταιγίδες παντού και πτώση της θερμοκρασίας

Από τους συνολικά 27 κατηγορουμένους, πρώην γενικούς γραμματείς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στη Διεύθυνση Εξοπλισμών, επιχειρηματίες, τραπεζίτες και στρατιωτικούς που είχαν παραπεμφθεί να δικαστούν για παθητική και ενεργητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ανά περίπτωση, οι δικαστές έκριναν ενόχους τους 20 από αυτούς.

Μεταξύ των καταδικασθέντων είναι ο πρώην αναπληρωτής γ.δ. Εξοπλισμών Αντώνης Κάντας, ο έμπορος όπλων Παναγιώτη Ευσταθίου, ο εφοπλιστής Μιχάλης Ματαντός, ο επιχειρηματίας Αλεξανδρος Αβατάγγελος, ο πρώην επικεφαλής των ναυπηγείων Σκαραμαγκά Σωτήρης Εμμανουήλ, ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Μπέλτσιος, οι τραπεζίτες Φάνης Λυγινός και Ζαν Κλοντ Όσβαλντ αλλά και ο δικηγόρος Σπύρος Μεταξάς.

Διαβάστε Επίσης  Καιρός: Πού και πότε θα «χτυπήσει» το νέο κύμα κακοκαιρίας - Καταιγίδες, χιόνια και... σκόνη

Το δικαστήριο αθώωσε τους υπόλοιπους επτά κατηγορουμένους, ανάμεσά τους τον πρώην γενικό γραμματέα Εξοπλισμών του ΥΠΕΘΑ Σπύρο Τραυλό και τον δικηγόρο, αδελφό του πρώην επικεφαλής των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Ευάγγελο Εμμανουήλ.

Η διαδικασία συνεχίζεται για το θέμα της αναγνώρισης των ελαφρυντικών και οι τελικές ποινές αναμένεται να ανακοινωθούν πιθανότατα αργά απόψε.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *