Μητσοτάκης: Κυβέρνηση κουρελού, ο όρος Τσίπρα μετά την κωλοτούμπα

Μητσοτάκης: Κυβέρνηση κουρελού, ο όρος Τσίπρα μετά την κωλοτούμπα

Σε εξέλιξη βρίσκεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Στο βήμα βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Άθλιο θέατρο η πρόταση δυσπιστίας»

«Η τελευταία πράξη μίας παράστασης και ένα άθλιο θέατρο είναι η σημερινή συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας», ανέφερε εισαγωγικά στη Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης

«Κυβέρνηση κουρελού είναι ο νέος όρος που εξάγει ο κ. Τσίπρας μετά την κωλοτούμπα», είπε επίσης ο κ. Μητσοτάκης. Εξειδικεύοντας, ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για άθλιο θέατρο το οποίο έστησαν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος με τρεις στόχους, όπως είπε:

«Πρώτον, να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ λίγους μήνες ακόμα εξουσίας, δεύτερον, να κυρωθεί η επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών και τρίτον, να διατηρηθεί ως Κοινοβουλευτική Ομάδα το μόρφωμα των ΑΝΕΛ ώστε να διατηρήσει τα προνόμιά του ο αρχηγός του».

«Η φαρσοκωμωδία των ελιγμών του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου απαιτεί και κομπάρσους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ που εξήγησε:

«Μιλάω για περιφερόμενους βουλευτές που αλλιώς εξελέγησαν σε αυτή τη Βουλή και αλλιώς θα την εγκαταλείψουν. Πρόθυμοι να μεταβληθούν σε δεκανίκια μιας κυβέρνησης που έχει γίνει κουρελού η ίδια αφού κουρέλιασε και την οικονομία και τα εθνικά συμφέροντα».

«Εικονική η έξοδος Καμμένου»

Αναφερόμενος στον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε μιλώντας στη Βουλή:

«Για τον κ. Καμμένο ισχύει η λαϊκή ρήση. Αν δεν ταιριάζατε, δεν θα συμπεθεριάζατε. Η έξοδος του κ. Καμμένου από την κυβέρνηση είναι προφανώς εικονική και οι χειρισμοί προσυνεννοημένοι».

Τα βασικά σημεία της ομιλίας Μητσοτάκη

Η τελευταία πράξη μιας παράστασης που παίζεται εδώ και τέσσερα χρόνια σε βάρος του λαού. Ένα άθλιο θέατρο που έστησαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος με τρεις στόχους.
Να κερδίσει ο ΣυΡιζΑ λίγους ακόμη μήνες εξουσίας να κυρωθεί η επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών, να διατηρηθεί ως κοινοβουλευτική ομάδα το μόνο θέμα των ανέλ ώστε να διατηρήσει τα προνόμια του ο αρχηγός του.
Για να πραγματοποιηθούν αυτοί οι στόχοι ζούμε ένα τραγέλαφο που ευτελίζει την πολιτική ζωή και ζημειώνει την χώρα.
Ψεύτικο διαζύγιο ΣυΡιζΑ ανέλ ενώ παραμένουν συμμετοχή στην νομη της εξουσίας
Ο κ. Καμμένος δανείσει δύο βουλευτές του για να στηριχθεί ο κύριος Τσίπρας τους οποίους δεν διαγράφει για να μη χάσει την ιδιότητά του ως πρόεδρος κόμματος της Βουλής.
Και ο κύριος Τσίπρας γενναιόδωρος όπως είναι πάντα κρατάς την κυβέρνηση δύο υπουργούς των ανέλ που δεν υπέβαλαν την παραίτησή τους.
Ομως το όλο θέατρο απαιτεί και κομπάρσους μιλάω για βουλευτές που αλλιώς εξελέγησαν αλλιώς έδρασαν κι αλλιώς θα εγκαταλείψουν την παρούσα βουλή. Πρόθυμοι τώρα.
Κυβέρνηση κουρελού αυτός είναι ο νέος όρος που εξάγει ο κ. Τσίπρας μετά την κωλοτούμπα.
Υποτίθεται ότι προσμένατε τη στιγμή που θα απελευθέρωνε από το βάρος του ακροδεξιού σας συνεργάτη στην εξουσία.
Έξω από το Μαξίμου το λέγατε αναντικατάστατο εσείς δεν τον επιλέξετε από το 2012 ως συνεργάτη σας στην κυβέρνηση;
Και τώρα δήθεν απαλλαγμένος από το φάρος της ακροδεξιάς συνιστώσας κάνετε ανοίγματα στην κεντροαριστερά αλλά και εκεί διάφορα πολιτικά ναυάγια θέλω να σας συνδράμουν εκείνη που μέχρι πρότινος χαρακτήρισε τον κύριο Τσίπρα το πιο ανέντιμο πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης και τώρα τρέχουν από πίσω για ένα κομμάτι εξουσίας και δεν ντρέπονται ούτε αυτοί ούτε εσείς που τους δέχεστε.
Το Καμμένο ισχύει η λαϊκή ρήση αν δεν ταιριάζετε δεν θα συμπεθεριάζατε.
Η έξοδος Καμμένου από την κυβέρνηση εικονική και προσυμφωνημένη.
Τι έξοδος είναι αυτή όταν τέσσερις από τους επτά βουλευτές εξακολουθούν να σας στηρίζουν.
Στο παρά ένα προσπάθησε να περάσει την τροπολογία για τα f16. Ελπίζω ο νέος υπουργός άμυνας να μην παίξει τα παιχνίδια προκατόχου του.
Ποτέ καμία κυβέρνηση στη μεταπολίτευση δεν επέλεξε πολιτικό προϊστάμενο στο υπουργείο άμυνας εν ενέργεια αξιωματικό. Η μόνη εξαίρεση ήταν ο κ. Χινωφωτης ο οποίος πρώτα παραιτήθηκε μετά εξελέγη βουλευτής και μετά ανέλαβε υπουργικά καθήκοντα.
Ο τελευταίος που ανέλαβε τέτοια καθήκοντα ήταν ο κ. Σπαντιδάκης που ορκίστηκε Υπουργος άμυνας στη δικτατορία το 1967.
Όσους απελπισμένους και αν μαζέψετε δεν πρόκεται να ξεγελάσετε τους πολίτες.
Ένταση με Κουρουπλή : τώρα μιλάει το νέο να το χαίρεστε το νέο σας κ. Τσίπρα. Περίμενα να διαμαρτυρηθεί όταν μίλησα για πολιτικούς γυρολόγους αλλά διαμαρτυρήθηκε τώρα.
Πολιτική παρακμή ηθικός εξευτελισμός και κατάντια των πολιτικών διαδικασιών.
Όσα γίνονται είναι οι τελευταίοι σπασμοί ενός επικίνδυνου συστήματος που καταρρέει ,σχεδιασμοί της τελευταίας στιγμής στο κατάστρωμα του δικού της Τιτανικού που ήδη βυθίζεται. Οι μάσκες έπεσαν πολιτική για σας σημαίνει συναλλαγή για να βρεθούν δύο πλειοψηφίες μία για να κρατηθείτε στην εξουσία και μια για το σκοπιανό.
Από κυβέρνηση ανοχής καταλήξαμε σε κυβέρνηση συνενοχής.
Πότε ήταν μέρος της εθνικής γραμμής η εθνότητα και γλώσσα στο σκοπιανό γιατί διαστρεβλώνεται την ιστορία και Τη διαδρομή αυτές τις παρατάξεις
Όσα γίνονται είναι οι τελευταίοι σπασμοί ενός επικίνδυνου συστήματος που καταρρέει ,σχεδιασμοί της τελευταίας στιγμής στο κατάστρωμα του δικού της Τιτανικού που ήδη βυθίζεται. Οι μάσκες έπεσαν πολιτική για σας σημαίνει συναλλαγή για να βρεθούν δύο πλειοψηφίες μία για να κρατηθείτε στην εξουσία και μια για το σκοπιανό.
Από κυβέρνηση ανοχής καταλήξαμε σε κυβέρνηση συνενοχής.
Πότε ήταν μέρος της εθνικής γραμμής η εθνότητα και γλώσσα στο σκοπιανό γιατί διαστρεβλώνεται την ιστορία και Τη διαδρομή αυτές τις παρατάξεις
Είστε υπόλογοι όχι μόνο στους μακεδόνες αλλά και σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό.
Το δίδυμο Τσίπρα καμμένου δεν έχει καμία αναστολή για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του διαλύει κόμματα καταπατά αρχές υπονομεύει θεσμούς μετατρέπει την πολιτική ζωή του τόπου σε ένα απίστευτο παζάρι και κλονίζει την ήδη τραυματισμένη εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς και στην ίδια τη δημοκρατία.
Νομιμοποιείται την κυνική αντίληψη ότι στην πολιτική όλα γίνονται και αυτό είναι ένα εξαιρετικά επικίνδυνο μήνυμα για την κοινωνία και ειδικά για τους νέους ανθρώπους.
Θα χρειαστεί ειδικό συνεργείο για να αποκολληθεί από τις καρέκλες σας όταν χάσετε τις εκλογές. Αυτή η προσέγγιση δεν είναι χιουμοριστική είναι σήμα κινδύνου για όσα πρόκειται να ακολουθήσουν από τώρα μέχρι τις εκλογές.
Ευτυχώς η αυριανή ψηφοφορία είναι φανερή και έτσι ονομαστικά όλοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους και θα σταθούμε όλοι δημόσια απέναντι σε μια κυβέρνηση η οποία υψώνει τις δύο τρύπιες σημαίες της.
Δήθεν διώξατε τα μνημόνια και εξοικειώνετε την πολιτική ζωή του τόπου. Τα ψέματα σας δεν πείθουν πια κανέναν.
Οι έλληνες γνωρίζουν ότι αυτή την τετραετία η ζωή τους είναι χειρότερη τα εισοδήματα τους μειώθηκαν οι φόροι αυξήθηκαν εξαπατήθηκαν από μια κυβέρνηση που αλλά υποσχέθηκε και έκανε τα ακριβώς αντίθετα.
Οι έλληνες ξέρουν ότι έχουν υποστεί 29 αυξήσεις φόρων και 17 παρεμβάσεις που μειώνουν το εισόδημα των συνταξιούχων.
Έλληνες ξέρουν ότι η πατρίδα μας επιχειρείται στο πλαίσιο ενός νέου άτυπου μνημονίου που ναρκοθετεί την οικονομία μας με υπερβολικά πλεονάσματα μέχρι το 2022.

Διαβάστε Επίσης  Πέρασε και πάει στην Ολομέλεια της Βουλής η Συμφωνία των Πρεσπών

iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *