Τρόποι να αγαπήσει το παιδί σας τη μουσική

Τρόποι να αγαπήσει το παιδί σας τη μουσική

Τα οφέλη της μουσικής στη συναισθηματική και νοητική ανάπτυξη ενός παιδιού έχουν τεκμηριωθεί εδώ και χρόνια μέσα από διαφορές επιστημονικές έρευνες.

Πέρα από αυτό όμως, η μουσική αποτελεί ένα βασικό και αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας και γι’ αυτό καλό θα είναι από πολύ μικρή ηλικία να εμφυσήσετε στο παιδί σας την αγάπη για αυτή. Ας δούμε με ποιους τρόπους:

Τραγουδήστε του: Χρησιμοποιείστε νανουρίσματα για να το κοιμίσετε, τραγουδήστε μαζί του για να διασκεδάσετε, να χορέψετε και γενικά να δεθείτε περισσότερο.
Μην περιορίζεστε στα παιδικά τραγουδάκια: Σαφώς σε αυτήν την ηλικία τα παιδικά τραγούδια έχουν τον πρώτο λόγο, όμως μπορείτε σταδιακά να φέρετε το παιδί σας σε επαφή και με άλλα είδη μουσικής και τραγουδιών.
Επιτρέψτε του να εκφραστεί μουσικά: Τα μικρά παιδιά τρελαίνονται να χτυπούν τύμπανα, να παίζουν ντραμς με τα καπάκια της κατσαρόλας, να γρατζουνούν παιδικές κιθάρες και γενικά να δημιουργούν ήχους.

Διαβάστε Επίσης  Πού υστερούν αναπτυξιακά τα μωρά της πανδημίας - Πόσο πρέπει να ανησυχήσουν οι γονείς

Μην αποθαρρύνετε το παιδί σας λέγοντάς του ότι κάνει θόρυβο, αλλά αντίθετα δείξτε του πώς να μετατρέψει το θόρυβο σε μελωδία.

Παρακολουθήστε συναυλίες-μουσικοχορευτικές παραστάσεις: Ειδικά στις μεγάλες πόλεις γίνονται συχνά μουσικά δρώμενα που απευθύνονται σε παιδιά και καλό είναι, αν μπορείτε, να προσφέρετε τέτοιου είδους ερεθίσματα στο παιδί σας.

Ξεκινήστε μαθήματα: Στα ωδεία υπάρχουν ειδικά τμήματα μουσικής προπαιδείας και χορωδίας που απευθύνονται σε νήπια και μέσα κυρίως από το παιχνίδι, βοηθούν τα παιδιά να αγαπήσουν τη μουσική και ταυτόχρονα να ανακαλύψουν αν έχουν κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο.

Διαβάστε Επίσης  Από ποια ηλικία ξεκινούν να θυμούνται τα μωρά;

Πηγή: mother.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *