Μυτιλήνη-ύποπτη σκόνη: Κατεπείγουσα άφιξη ειδικών στο νησί

Μυτιλήνη-ύποπτη σκόνη: Κατεπείγουσα άφιξη ειδικών στο νησί

Συναγερμός σήμανε την Τετάρτη στη Μυτιλήνη όταν ύποπτος φάκελος έφτασε σε κτήριο του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο νησί.

Υπάλληλοι τον άνοιξαν και εντόπισαν ένα μήνυμα και μία ύποπτη σκόνη. Το μήνυμα ανέφερε: «Η νίκη θα είναι του Ισλάμ» και σύμφωνα με πληροφορίες ως αποστολέας εμφανίζεται ένας Ινδός.

Οι υπάλληλοι του Πανεπιστημίου ανέφεραν ότι αμέσως μετά το άνοιγμα του φακέλου ένιωσαν κάψιμο σε λαιμό και μάτια. Αμέσως μετά τέθηκαν σε καραντίνα.

Ο φάκελος είχε αποδέκτη την πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου Χρυσή Βιτσιλάκη, και προκάλεσε ενοχλήσεις στο βλεννογόνο του στόματος και της μύτης σε επτά άτομα που ήρθαν σε επαφή με το περιεχόμενο του.

Στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης έχουν μεταφερθεί τα επτά άτομα που ήρθαν σε επαφή με τον φάκελο.

Πέντε εργαζόμενοι ο νομικός σύμβουλος του πανεπιστημίου και αστυνομικός που μετέβη και έπιασε τον φάκελο. Όπως έγινε γνωστό, είναι όλοι καλά στην υγεία τους, τα συμπτώματα δε ευαισθητοποίησης του βλεννογόνου που είχαν αναφερθεί από κάποια από αυτά, έχουν υποχωρήσει.

Διαβάστε Επίσης  ΠΟΕΔΗΝ: Αρνούνται να μας χορηγήσουν την αργία της κακοκαιρίας – Απαξιώνουν αυτούς που κάποτε αποκαλούσαν «ήρωες»

Το κτήριο Διοίκησης του ιδρύματος στην περιοχή της Βαρειάς Μυτιλήνης, έχει αποκλεισθεί και φρουρείται από την αστυνομία, ενώ ο φάκελος με το περίεργο περιεχόμενο παραμένει στον κλειστό χώρο της γραμματείας της Πρυτανικής Αρχής.

Τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, υπό εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες, αφίχθη στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης με πτήση στρατιωτικού μεταγωγικού αεροσκάφους C-130 κλιμάκιο της ΕΜΑΚ του Πυροσβεστικού Σώματος, εξειδικευμένο στην αντιμετώπιση ραδιοβιοχημικών απειλών.

Το κλιμάκιο, μαζί με ειδικούς του «Δημόκριτου», θα παραλάβουν τον φάκελο με άγνωστο περιεχόμενο που εστάλη το απόγευμα στο γραφείο της κ. Βιτσιλάκη. Ακόμη, θα ελέγξουν τους χώρους του ιδρύματος, η λειτουργία του οποίου με απόφαση των πρυτανικών αρχών έχει ανασταλεί επ’ αόριστον.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΑΠΕ ΜΠΕ, ο φάκελος φέρεται να εστάλη στη Μυτιλήνη από την Ινδία με το ταχυδρομείο, είχε αποδέκτη σε αγγλική γλώσσα την πρύτανη του πανεπιστημίου και όταν ανοίχτηκε από εργαζομένους στο γραφείο της που απουσίαζε, διαπιστώθηκε ότι απελευθερώθηκε μια σκόνη.

Το κτήριο της διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου έγινε γνωστό ότι δεν θα λειτουργήσει σήμερα.

Διαβάστε Επίσης  Ελληνες εναντίον Ελλήνων. Εριξαν χημικά ακόμα και σε παιδιά. Εκλαιγαν τρομαγμένα από τα δακρυγόνα

Με ανακοίνωση της, η πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Χρυσή Βιτζιλάκη έκανε γνωστό ότι ανέστειλε «όλες τις ακαδημαϊκές και διοικητικές λειτουργίες στο Λόφο του Πανεπιστημίου στην Μυτιλήνη και δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στα κτήρια του Λόφου μέχρι νεωτέρας»

Όπως αναφέρει η Πρύτανης στην ανακοίνωσή της επιβεβαιώνοντας ρεπορτάζ του ΑΠΕ – ΜΠΕ «σήμερα το μεσημέρι παρελήφθη στο γραφείο της Πρυτανείας στη Μυτιλήνη ύποπτος φάκελος και έκτοτε, σε πλήρη και αδιάλειπτη συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, ακολουθούμε όλα τα προβλεπόμενα Πρωτόκολλα για την διασφάλιση της απόλυτης ασφαλείας του Πανεπιστημίου και των ανθρώπων του».

Και η Πρύτανης καταλήγει: «Σε κάθε περίπτωση, σας διαβεβαιώ ότι όλες και όλοι είναι ασφαλείς και ευελπιστούμε σύντομα να λήξει και η ταλαιπωρία των επτά μελών της κοινότητας μας που ήρθαν σε επαφή με τον ύποπτο φάκελο και, παρότι δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα υγείας, κρίθηκε σκόπιμο να διανυκτερεύσουν στο νοσοκομείο».

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *