Ώρα αποφάσεων για ΑΝΕΛ – Προ των πυλών το διαζύγιο με ΣΥΡΙΖΑ

Ο Καμμένος θα ζητήσει να αποχωρήσουν από το κόμμα όσοι στηρίξουν τις Πρέσπες
Ο Καμμένος θα ζητήσει να αποχωρήσουν από το κόμμα όσοι στηρίξουν τις Πρέσπες

Ώρα αποφάσεων για ΑΝΕΛ – Προ των πυλών το διαζύγιο με ΣΥΡΙΖΑ

Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 10 το πρωί.

Ο Πάνος Καμμένος είναι έτοιμος να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα στους βουλευτές του κόμματός του πως «είτε καταψηφίζετε τη Συμφωνία των Πρεσπών, είτε αποχωρείτε και παραδίδετε την έδρα».

Ήδη, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος έχει ξεκαθαρίσει πως θα ψηφίσει τη συμφωνία με τα Σκόπια, ενώ πιθανή θεωρείται η ψήφισή της και από την Ελένη Κουντουρά και τον Κώστα Ζουράρι.

Την ίδια ώρα, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ετοιμάζουν την έξοδό τους από την κυβέρνηση, όπως είχε προαναγγείλει ο Πάνος Καμμένος.

Πηγές από στους ΑΝΕΛ τονίζουν πως στη σημερινή συνεδρίαση δεν πρόκειται να ληφθούν αποφάσεις σχετικά με την κυβερνητική συνεργασία.

Εξάλλου, και το καθοριστικό τετ-α-τετ Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου αναβλήθηκε για την Παρασκευή, λόγω της επικείμενης επίσκεψης της Άνγκελα Μέρκελ.

Διαβάστε Επίσης  Ποινική δίωξη στον 60χρονο για την υπόθεση της 22χρονης στο Ζεφύρι

Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, ο αρχηγός των ΑΝΕΛ θα ξεκαθαρίσει στον πρωθυπουργό πως, με την κατάθεση της Συμφωνίας των Πρεσπών στην Βουλή, ο ίδιος θα παραιτηθεί από υπουργός Εθνικής Άμυνας και θα ζητήσει να κάνουν το ίδιο και όλα τα στελέχη των ΑΝΕΛ που μετέχουν στην κυβέρνηση. Παράλληλα, θα δηλώσει παράλληλα πως αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση αλλά πως δεν θα ψηφίσει ενδεχόμενη πρόταση μομφής.

Ωστόσο, μένει να φανεί εάν προτίθεται, στην περίπτωση που ζητήσει ο κ. Τσίπρας ψήφο εμπιστοσύνης, εάν θα συμμετέχει στη διαδικασία ή εάν θα απέχει, «επιτρέποντας» έτσι τον σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας (ή ανοχής).

Στη συνεδρίαση δε θα συμμετείχε η υφυπουργός Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η οποία έσπευσε να διαχωρίσει τη θέση της από τους χειρισμούς του κ. Καμμένου στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Διαβάστε Επίσης  Μητσοτάκης: Κυβέρνηση κουρελού, ο όρος Τσίπρα μετά την κωλοτούμπα

«Στην αυριανή συνεδρίαση της Κ.Ο των Ανεξάρτητων Ελλήνων δε θα συμμετάσχω γιατί δεν είχα ενημερωθεί έγκαιρα, όταν προσκλήθηκα τηλεφωνικά δεν μου γνωστοποιήθηκε η ατζέντα και συνεπώς δεν θα έχω την δυνατότητα να συνεισφέρω θετικά, εκτιμώ ότι δεν έχουν προκύψει νέα δεδομένα που να επιτρέπουν την λήψη αποφάσεων και επίσης, θα βρίσκομαι στην επαρχία, σε προγραμματισμένη από καιρό υπηρεσιακή επίσκεψη», αναφέρει η κυρία Χρυσοβελώνη, η οποία προσθέτει -αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών- πως «έχω διαφορετική θέση με εκείνους που σπεύδουν να πάρουν αρνητικές αποφάσεις, να καταγγείλουν και να συκοφαντήσουν χωρίς να μελετήσουν, όπως έχω διαφορετική θέση και με εκείνους που σπεύδουν να πάρουν θετικές αποφάσεις με τον ίδιο τρόπο».

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *