Σκόρδο: Αποκλείει και κατατροπώνει τον καρκίνο.

Σκόρδο: Αποκλείει και κατατροπώνει τον καρκίνο.

 

Το σκόρδο περιέχει ουσίες με ιδιαίτερα αντικαρκινική δράση (θειο-αλλοκυστεϊνη, αλλισίνη, δισουλφίδιο).

 

Το σκόρδο μπορεί να βοηθήσει να αποφύγεις τον καρκίνο. Οι άνθρωποι που καταναλώνουν σκόρδο έχουν λιγότερες πιθανότητες να προσβληθούν από ορισμένες μορφές καρκίνου, όπως καρκίνο του στομάχου και του παχέος εντέρου.

 

Όπως έδειξε μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του πανεπιστήμιου της Μινεσότα και στη όποια πήραν μέρος 60 χιλιάδες ηλικιωμένες γυναίκες από την πολιτεία της Αιόβα, που έτρωγαν σκόρδο περισσότερο από μια φορά την εβδομάδα είχαν τις μισές πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του εντέρου σε σχέση με αυτές που δεν έτρωγαν ποτέ σκόρδο.

Διαβάστε Επίσης  Κουρκουμάς: μία από τις φυσικές θεραπείες για την ουλίτιδα

 

Παράλληλα μελέτες που πραγματοποιήθηκαν στην Κίνα και την Ιταλία, έδειξαν ότι τα άτομα που καταναλώνουν σκόρδο και κρεμμύδια, στο πλαίσιο αυστηρά υγιεινής διατροφής, διατρέχουν λιγότερες από τις μισές πιθανότητες να προσβληθούν από καρκίνο του στομάχου.

 

Επιπλέον, το σκόρδο μπορεί να δράσει και ως χημικοθεραπευτικός παράγοντας, επιβραδύνοντας η και καταστέλλοντας την ανάπτυξη του καρκίνου στους καρκινοπαθείς. Νέα ερευνητικά δεδομένα από το Ογκολογικό κέντρο Μεμόριαλ Σλόαν Κέτερινγκ στη Νέα Υόρκη δείχνουν ότι τα συστατικά του σκόρδου στην πραγματικότητα περιορίζουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων.

Διαβάστε Επίσης  Βελτιώστε την κυκλοφορία του αίματος με κουρκουμά

 

Αντικαρκινική δράση

 

Επειδή το θείο ανευρίσκεται σε τροφές με ισχυρή αντικαρκινική δράση, εικάζεται πως έχει και αυτό με τη σειρά του αντικαρκινικές ιδιότητες. Πιο συγκεκριμένα, ενώσεις θείου που βρίσκονται στο σκόρδο (diallyl disulphide, diallyl trisulphide και S-allyl cysteine) σταματούν την ανάπτυξη των καρκινικών όγκων και ενισχύουν την απάντηση του ανοσοποιητικού, ενώ το θειικό πρωτεολυτικό ένζυμο βρωμελαΐνη, που απαντάται στον ανανά, έδειξε αντικαρκινική δράση σε πειραματόζωα και τώρα μελετάται η δράση της και σε ανθρώπους.

 

Τα αποτελέσματα των μελετών αυτών ανακοινώθηκαν το 1999 στο επιστημονικό περιοδικό «Nutrition Science News».

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *