Οι Αλβανοί δραπέτες έκαναν σε 9 λεπτά την «τέλεια» απόδραση.Το ελατήριο, η βαλίτσα και τα ακροβατικά

Η μάντρα των φυλακών Κορυδαλλού
Η μάντρα των φυλακών Κορυδαλλού / Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

 

Οι Αλβανοί δραπέτες έκαναν σε 9 λεπτά την «τέλεια» απόδραση.Το ελατήριο, η βαλίτσα και τα ακροβατικά

Μόλις 9 λεπτά χρειάστηκαν οι δύο επικίνδυνοι και εξαιρετικά βίαιοι Αλβανοί υπόδικοι για να αποδράσουν από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Χρησιμοποιώντας το ελατήριο από το εσωτερικό ενός αναπτήρα, αυτοσχέδιους ιμάντες από μία βαλίτσα, αλλά και την απουσία φρουρού στο φυλάκιο που απείχε μόλις 6 μέτρα από το σημείο διαφυγής τους οι δύο κακοποιοί πραγματοποίησαν την «τέλεια» απόδραση, όπως αναφέρει η έντυπη έκδοση του ΕΤ.

Πλέον οι δύο Αλβανοί υπόδικοι βρίσκονται ελεύθεροι γεγονός που προκαλεί τρόμο τόσο στα θύματά τους, αλλά και στους υπόλοιπους πολίτες, οι οποίοι τρέμουν μην βρεθούν στο στόχαστρο των εγκληματιών.

Καρέ καρέ η κινηματογραφική απόδραση

Το ρολόι έδειχνε 9 παρά το βράδυ ανήμερα της Πρωτοχρονιάς όταν οι δύο Αλβανοί κακοποιοί έθεσαν σε εφαρμογή το σχέδιο τους και απέδρασαν από το ισόγειο 17ο κελί της τέταρτης πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού.

Διαβάστε Επίσης  Κύπρος: Από την Ελλάδα οι γονείς των δύο 11χρονων που έχουν απαχθεί

Την ίδια στιγμή οι φύλακες δεν αντιλήφθηκαν την απόδραση και χρειάστηκε να περάσουν 10 ολόκληρες ώρες μέχρι να διαπιστωθεί η απόδραση και να τσεκάρουν το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα.

Οι δύο Αλβανοί κόβουν 2 με 3 κάγκελα του παραθύρου του κελιού τους. Με το εσωτερικό ελατήριο (το είχαν τεντώσει) και με πολύ υπομονή είχαν τρίψει τα κάγκελα. Τα ανοιξαν και πέρασαν έξω.

Στις 8:31 το βράδυ οι δύο κακοποιοί βγαίνουν από το κελί τους.

Οι κάμερες ασφαλείας καταγράφουν τις κινήσεις τους, αλλά ο φρουρός που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο κέντρο ελέγχου δεν το αντιλήφθηκε.

Περνούν στο «νεκρό προαύλιο», μεταξύ της 4ης και 1ης πτέρυγας των φυλακών.

Διαβάστε Επίσης  Βαλλιανάτος: Ο Ζακ μπήκε στο κοσμηματοπωλείο για να προστατευτεί κι όχι για να κλέψει

Ο φρουρός, σε φυλάκιο 25 μέτρα μακριά από το σημείο απόδρασης, δεν τους είδε.

Το φυλάκιο 6, μόλις 2 μέτρα από το σημείο που οι δύο άνδρες αναρριχήθηκαν και πέρασαν την εξωτερική μάντρα, ήταν χωρίς φρουρό.

Στη συνέχεια πηδούν την μάνδρα 2-3 μέτρων και βρίσκονται στην περιμετρική ζώνη του Κορυδαλλού και φτάνουν στον εξωτερικό μαντροτοιχο των φυλακών.

Πετούν τον αυτοσχέδιο ιμάντα, ο οποίος στην δεύτερη προσπάθεια πιάνεται από τον λαμπτήρα και σταθεροποιείται.

Ο ένας σκύβει, ο δεύτερος ανεβαίνει πάνω στη πλάτη του και να σκαρφαλώνει τον μαντρότοιχο με ταχύτητα. Στη συνέχεια ανεβαίνει και ο δεύτερος.

Το ρολόι έδειχνε 8:39 το βράδυ και οι δύο επικίνδυνοι κακοποιοί είναι πλέον ελεύθεροι.
Την επόμενη ημέρα στις 7:00 στην πρωινή καταμέτρηση διαπιστώνεται η απόδραση.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση