Πρωτοχρονιά με κακοκαιρία

Πρωτοχρονιά με κακοκαιρία

Bροχές, καταιγίδες, χαμηλές θερμοκρασίες αλλά και χιόνια συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας σήμερα Πρωτοχρονιά.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, στη δυτική Ελλάδα αναμένονται τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο, καθώς και χιονιά στα ορεινά – ημιορεινά με σταδιακή βελτίωση από τα βόρεια. Στην υπόλοιπη χωρά αναμένονται βροχές ή χιονόνερο, ισχυρές καταιγίδες στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και χιονιά στα ορεινά-ημιορεινα της Θεσσαλίας, της Στερεάς, της Ευβοίας και της Πελοποννήσου. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά νότιοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα πελάγη τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση το απόγευμα από τα δυτικά.

Διαβάστε Επίσης  Ισόβια στη Ρούλα Πισπιρίγκου για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας – Ψυχρή κι ανέκφραστη στο άκουσμα της απόφασης

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα, ενώ παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

Έκλεισε λόγω χιονόπτωσης ο δρόμος προς Πάρνηθα

Κλειστή είναι απο τις 07.00 σήμερα το πρωί, η λεωφόρος Πάρνηθος, λόγω χιονόπτωσης.

Για λόγους ασφαλείας η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στον δρόμο για την Πάρνηθα απο το τελεφερίκ και πάνω, όπου μέχρι και τη νύχτα γινόταν με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Προβλήματα στην κυκλοφορία λόγω κακοκαιρίας σε Αρκαδία, Κορινθία και Μεσσηνία

Το χιόνι και ο παγετός έχουν δημιουργήσει προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων σε σημεία του ορεινού οδικού δικτύου των νομών Αρκαδίας, Κορινθίας και Μεσσηνίας

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, στην Αρκαδία έχει διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων, από το 20ο έως το 52,5ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Τρίπολης – Καστρίου – Βουρβούρων – Αγίου Πέτρου – Άστρους, ενώ μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κίνηση στην επαρχιακή οδό Ελάτης – Χρυσοβιτσίου -Στεμνίτσας.

Διαβάστε Επίσης  Αγίου Πνεύματος: Πότε θα «πέσει» φέτος το τριήμερο – Ποιες άλλες αργίες ακολουθούν

Στην Κορινθία, είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες στα παρακάτω σημεία:

*Στην επαρχιακή οδό Ξυλοκάστρου – Τρικάλων, από 14ο χιλιόμετρο και άνω.
*Στην επαρχιακή οδό Τρικάλων – Καρυάς, από το 1ο χιλιόμετρο και άνω.
*Στην επαρχιακή οδό Κιάτου – Γκούρας, από το 15ο χιλιόμετρο και άνω.

Στην Μεσσηνία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Καλαμάτας – Σπάρτης, από 33ο έως 40 χιλιόμετρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *