Καιρός: Χριστούγεννα στα λευκά με ψυχρή εισβολή – Xιόνια με τσουχτερό κρύο και στην Αττική

Καιρός: Χριστούγεννα στα λευκά με ψυχρή εισβολή – Xιόνια με τσουχτερό κρύο και στην Αττική

Βροχές, σποραδικές καταιγίδες στις νότιες θαλάσσιες και στις παράκτιες περιοχές, καθώς επίσης χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά μέρη της ηπειρωτικής χώρας αναμένονται την Τρίτη ανήμερα των Χριστουγέννων, καθώς και την επομένη αυτών, Τετάρτη, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Παράλληλα η θερμοκρασία προβλέπεται να παρουσιάσει σημαντική πτώση, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα επτά και πιθανώς τοπικά τα οκτώ μποφόρ.

Διαβάστε Επίσης  Καιρός: Αναλυτικά η πρόγνωση για σήμερα

Αναλυτικότερα, από το Σάββατο έως και τη Δευτέρα δεν αναμένονται σημαντικά φαινόμενα, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 12 βαθμούς στα βόρεια και τους 16 στα νότια, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα έξι με επτά μποφόρ.

Σημαντική μεταβολή προβλέπεται μάλιστα ότι θα παρουσιάσει ο καιρός ανήμερα των Χριστουγέννων, καθώς και την επομένη (26/12), αφού ψυχρές αέριες μάζες θα φτάσουν και θα επηρεάσουν τη χώρα μας. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση, αρχικά στα βόρεια και κατόπιν σε όλη τη χώρα. Ολικός παγετός θα επικρατήσει στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές στα βόρεια.

Διαβάστε Επίσης  Η 28η Οκτωβρίου 1940 – Mια ημερομηνία ορόσημο στη σύγχρονη Ιστορία μας

Παράλληλα, θα εκδηλωθούν βροχές, χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά, και σποραδικές καταιγίδες στις νότιες θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 7 έως 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ.

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *