Τι κρύβεται πίσω από την επιθυμία των ανθρώπων να στολίζουν νωρίς το χριστουγεννιάτικό δέντρο

Τι κρύβεται πίσω από την επιθυμία των ανθρώπων να στολίζουν νωρίς το χριστουγεννιάτικό δέντρο

Τι κρύβεται πίσω από την επιθυμία των ανθρώπων να στολίζουν νωρίς το χριστουγεννιάτικό δέντρο

Πάρα πολλοί άνθρωποι αγαπούν τα Χριστούγεννα και θεωρούν πως αυτή είναι η πιο μαγική εποχή του χρόνου. Μάλιστα η αγάπη τους για τα Χριστούγεννα είναι τέτοια που ξεκινούν τους γιορτινούς στολισμούς από πολύ νωρίς, από τα μέσα ακόμα και από τις αρχές Νοεμβρίου, προκαλώντας συχνά τα σχόλια άλλων.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους ψυχολόγους το να θέλεις να στολίσεις από νωρίς το χριστουγεννιάτικο δέντρο και το σπίτι σου αποτελεί ένδειξη πως είσαι ευτυχισμένος και πως μπορείς να βρεις και να νιώσεις πιο εύκολα την ευτυχία σε σύγκριση με τους άλλους.

Διαβάστε Επίσης  Γιατί όταν είμαστε στεναχωρημένοι τρώμε

Όπως εξηγεί ο ψυχαναλυτής Steve McKeown υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους κάποιος στολίζει το σπίτι του από νωρίς για τα Χριστούγεννα. Συνήθως, η νοσταλγία των περασμένων χρόνων παίζει σημαντικό ρόλο, καθώς πολλοί αναζητούν αυτή τη μαγεία και τις αναμνήσεις από την παιδική ηλικία.

Σύμφωνα με τον McKeown, σε έναν κόσμο που το άγχος των ανθρώπων είναι μια καθημερινότητα, εκείνοι που θέλουν να έρθουν τα Χριστούγεννα λίγο νωρίτερα, θέλουν απλά να ζήσουν ξανά τα έντονα συναισθήματα που είχαν βιώσει στην παιδική ηλικία. Είναι πιο ευτυχισμένοι και σίγουρα είναι το ίδιο ενθουσιασμένοι όπως και όταν ήταν μικρά παιδιά.

Διαβάστε Επίσης  Κοιμάστε αργά τα βράδια; Κάνετε κακό στην ψυχολογία σας…

Κι επειδή ζούμε σε έναν κόσμο που οι περισσότεροι έχουμε γίνει πιο μοναχικοί, πιο απόμακροι, ολοένα και πιο απασχολημένοι από διάφορα πράγματα, το να είναι κάποιος ενθουσιασμένος έστω και με χριστουγεννιάτικα στολίδια, δεν είναι καθόλου κακό, ίσα ίσα είναι κάτι που όλοι πρέπει να προσπαθήσουμε να γίνουμε περισσότερο. Να είμαστε δηλαδή ενθουσιασμένοι με μικρά πράγματα, που δίνουν λίγη περισσότερη χαρά στη ζωή μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *