Τίτλοι τέλους για τις πανελλήνιες

Τίτλοι τέλους για τις πανελλήνιες

Ο υπουργός Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου επανέλαβε τη Δευτέρα παλιότερη δέσμευση τόσο δική του όσο και του ΣΥΡΙΖΑ ότι η εισαγωγή στα πανεπιστήμια θα γίνεται χωρίς πανελλήνιες εξετάσεις, αλλά μόνο με το απολυτήριο του λυκείου.

«Είμαστε κοντά να νομοθετήσουμε την τρίτη Λυκείου που είναι τάξη φάντασμα. Είμαστε μια χώρα χωρίς τρίτη Λυκείου και την έχει ευθύνη έχει συνολικά η κοινωνία και όχι οι εκπαιδευτικοί. Προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε το απολυτήριο Λυκείου να έχουμε λιγότερα μαθήματα με περισσότερες ώρες και πρόσβαση στα πανεπιστήμια με μόνο το απολυτήριο» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2019.

Διαβάστε Επίσης  100% πάνω τα ενοίκια σε περιοχές δίπλα στο Μάτι -Αισχροκέρδεια πάνω στα καμένα

 

Πρόσληψη 15.000 εκπαιδευτικών

Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης στην πρόσληψη 15.000 μόνιμων εκπαιδευτικών μέσα στην επόμενη τριετία αλλά και στον διορισμό 600 εκπαιδευτικών που είχαν επιτύχει στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και «ταλαιπωρούνται από το 2008».«Είμαστε κοντά να νομοθετήσουμε την τρίτη Λυκείου που είναι τάξη φάντασμα. Είμαστε μια χώρα χωρίς τρίτη Λυκείου και την έχει ευθύνη έχει συνολικά η κοινωνία και όχι οι εκπαιδευτικοί» είπε ο υπουργός

«Ο δικός μας προγραμματισμός δεν ήταν συνυφασμένος με το πόσα χρήματα έχει στη διάθεσή της η εκπαίδευση. Καταφέραμε μέσα σε τρία χρόνια να κάνουμε μεγάλα βήματα. Να αξιοποιήσουμε και να καθιερώσουμε τον θεσμό της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, αίτημα 60 ετών, που γίνεται πράξη. Αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν περισσότερα παιδιά και βρέφη στα σχολεία και περισσότεροι εργαζόμενοι και νηπιαγωγοί», είπε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε Επίσης  Χωρίς μέσα μαζικής μεταφοράς σήμερα λόγω απεργιών

Παράλληλα, κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι ασκεί μία κριτική που βασίζεται στη λογική της εκπαίδευσης ως προϊόν εμπορεύματος, όπως είπε. «Δεν το κρύβουν, το λέει και ο αρχηγός της Ν.Δ. με ακραίο τρόπο. Προσεγγίζουν την εκπαίδευση με την πολιτική κουλτούρα, ως να είναι επιχείρηση, γι’ αυτό και δεν μπορούν να την σκεφτούν έξω από το στενό δημοσιονομικό πλαίσιο. Για εμάς η εκπαίδευση έχει ανάγκη από ένα μακρόπνοο μεταρρυθμιστικό σχέδιο» τόνισε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *