Βόμβα στον ΣΚΑΪ: Επτά τα άτομα που συμμετείχαν στην τρομοκρατική επίθεση – Πώς έδρασαν

Συνολικά επτά ήταν τα άτομα τα οποία έλαβαν μέρος στην τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, τρία από τα εν λόγω άτομα ήταν στην ομάδα κρούσης που τοποθέτησε τη βόμβα στο κτήριο όπου στεγάζεται ο ΣΚΑΪ και η εφημερίδα «Καθημερινή», δύο αποτελούσαν ομάδα υποστήριξης, ενώ ακόμη δύο άτομα «κρύβονταν» πίσω από το προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Οι άγνωστοι, ειδικότερα, τηλεφώνησαν στην ιστοσελίδα Ζούγκλα και στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 στη 01:45 και προειδοποίησαν ότι υπάρχει εκρηκτικός μηχανισμός στον τηλεοπτικό σταθμό.

«Δεν είναι φάρσα», υπογράμμισαν στις κλήσεις τους και άφησαν περιθώριο 45 λεπτών μέχρι και την έκρηξη, που σημειώθηκε στις 02:30.

Εκτεταμένες υλικές ζημιές

Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που έκοψε το μασίφ σίδερο του διαχωριστικού κιγκλιδώματος, όπου είχε τοποθετηθεί το σακίδιο που έφερε τον εκρηκτικό μηχανισμό, ενώ προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές στο κτήριο του τηλεοπτικού σταθμού.

Διαβάστε Επίσης  Στις 31 Μαρτίου τιμάται ο Άγιος Υπάτιος: Ο επίσκοπος Γαγγρών

Τζάμια και μεταλλικά αντικείμενα έσπασαν μέχρι τον έκτο όροφο, ενώ από θαύμα δεν υπήρξαν τραυματισμοί, καθώς, ευτυχώς, μόλις λίγα λεπτά νωρίτερα οι Αρχές είχαν εκκενώσει τα γραφεία.

 

Ποιον «βλέπουν» οι Αρχές πίσω από την επίθεση

Οι Αρχές κάνουν λόγο για ολική επαναφορά της τρομοκρατίας με ένα εντυπωσιακό και επικίνδυνο χτύπημα.

Οι πυροτεχνουργοί, μέχρι στιγμής, εκτιμούν ότι οι τρομοκράτες χρησιμοποίησαν πάνω από πέντε κιλά εκρηκτικής ύλης, που είχαν τοποθετήσει στο σακίδιο ενώ δεν αποκλείουν να υπήρχε και μεταλλικός ή πλαστικός φορέας. Αμέσως μετά, έδεσαν το σακίδιο στα διαχωριστικά κιγκλιδώματα που υπάρχουν στο διάζωμα του οδοστρώματος.

Οι Αρχές κάνουν λόγο για ένα σοβαρό και επαγγελματικό χτύπημα, που είχε μελετηθεί στην κάθε του λεπτομέρεια.

Διαβάστε Επίσης  Πάτρα: Η Πισπιρίγκου έβαλε κεταμίνη στην Τζωρτζίνα απ’ τη γαστροστομία

 

Οι τρομοκράτες έδειξαν να μην ενδιαφέρονται για τις κάμερες ασφάλειας που υπάρχουν στην περιοχή, καθώς είχαν κουκούλες και μαύρα ρούχα που δεν άφηναν εκτεθειμένα τα χαρακτηριστικά τους.

Στην αντιτρομοκρατική λένε ότι τέτοια χτυπήματα κάνει μόνο η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» που τέτοια εποχή πριν από ένα χρόνο πριν είχε ανατινάξει με βόμβα το κτήριο του Εφετείου Αθηνών, προκαλώντας επίσης πολύ σοβαρές ζημιές.

Οι αστυνομικοί λοιπόν εκτιμούν ότι και πίσω από το χτύπημα στον ΣΚΑΪ είναι η ίδια τρομοκρατική οργάνωση, για την οποία δεν αποκλείουν να έχει γιάφκα στο κέντρο της Αθήνας, καθώς στο τελευταίο χτύπημα τους το Εφετείου είχαν χρησιμοποιήσει βαν τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί στην περιοχή των Εξαρχείων.

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *