Εξερράγη βόμβα μεγάλης ισχύος στον ΣΚΑΪ

Εξερράγη βόμβα μεγάλης ισχύος στον ΣΚΑΪ

Υλικές ζημιές χωρίς να σημειωθεί τραυματισμός είναι η απογραφή από την έκρηξη βόμβας στο κτήριο του ΣΚΑΪ, τα ξημερώματα της Δευτέρας στις 02:30.

Η κινητοποίηση της αστυνομίας ήταν μεγάλη από την πρώτη στιγμή καθώς θεώρησαν ότι δεν πρόκειται για φάρσα. Οι συστάσεις του κέντρου προς τις μονάδες που κλήθηκαν να σπεύσουν στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ήταν ιδιαίτερα σαφείς και αυστηρές για την ασφάλεια των μονάδων ( καμία επαφή – καμία επαφή ) επαναλάμβανε το κέντρο διαρκώς προς όλες τις μονάδες που έσπευσαν να αποκλείσουν την περιοχή.

Ήταν τόση η βεβαιότητα για την εξέλιξη του περιστατικού ώστε κλήθηκαν και έσπευσαν σε κοντινή αλλά ασφαλή απόσταση ένα πυροσβεστικό όχημα και ασθενοφόρο.

Από την πρώτη στιγμή ειδοποιήθηκαν να εγκαταλείψουν το κτήριο οι εργαζόμενοι και έτσι δεν σημειώθηκε τραυματισμός. Σύμφωνα με πρώτες και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, οι ζημιές αφορούν τις τζαμαρίες στο ισόγειο και τον πρώτο όροφο ενώ δεν είναι δυνατόν να διαπιστωθεί η έκταση της ζημιάς.

Διαβάστε Επίσης  Eξαφάνιση 52χρονου από το Χρυσό Σερρών

Η έκρηξη έγινε αισθητή πολλές εκατοντάδες μέτρα από το κτήριο του ΣΚΑΪ, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους των γύρω περιοχών.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, στο σημείο της έκρηξης βρέθηκε σάκος μέσα στον οποίο ήταν τοποθετημένος ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός.

Όλα ξεκίνησαν όταν άγνωστος τηλεφώνησε στις 01:45 τα ξημερώματα της Δευτέρας στα γραφεία του zougla.gr και στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 και προειδοποίησε πως θα ενεργοποιηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στον ΣΚΑΪ στη Λεωφόρο Ποσειδώνος.

Ο άγνωστος έδωσε περιθώριο 45 λεπτά και ανέφερε τρεις φορές πως «δεν είναι φάρσα»

Είναι πρωτοφανές ότι ο άγνωστος κάλεσε από εμφανή αριθμό.

Στο σημείο έσπευσαν οι αρμόδιες Αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, αποκλείστηκε η υπόγεια διάβαση της Ποσειδώνος. Η βόμβα ενεργοποιήθηκε στις 02:30.

Διαβάστε Επίσης  Πασχαλινά «δώρα» σε χιλιάδες νοικοκυριά από την κυβέρνηση

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, συνοδευόμενη από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο, μετέβησαν πριν από λίγο στις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΪ στο Νέο Φάληρο, προκειμένου να ενημερωθούν για την έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε στις 02.35 με στόχο τον τηλεοπτικό σταθμό.

Ο τηλεοπτικός σταθμός μεταδίδει ότι η βόμβα είχε τοποθετηθεί στο εσωτερικό του κτηρίου. Ωστόσο, αστυνομικές πηγές δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος βρισκόταν μέσα σε έναν σάκο, ήταν τοποθετημένος έξω από το κτήριο — πιο συγκεκριμένα, σε πεζοδρόμιο απέναντι στην είσοδο των εγκαταστάσεων, σε απόσταση περίπου επτά μέτρων.

Εκτιμάται ότι οι δράστες της επίθεσης πέρασαν από το σημείο, άφησαν τον σάκο και απομακρύνθηκαν.

βίντεο εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *