Πανακότα σοκολάτας

Πανακότα σοκολάτας

Η πανακότα είναι από τα πλέον κλασικά γλυκά, που προσφέρουμε μετά από ένα γεύμα. Πολλοί νομίζουμε πως το γλυκό αυτό είναι δύσκολο στην προετοιμασία του, αλλά όταν θα αποφασίσετε να το φτιάξετε θα καταλάβετε πόσο εύκολο είναι αυτό το γλυκό.

Υλικά
250ml κρέμα γάλακτος 35%
165ml γάλα πλήρες
4γρ. ζελατίνη σε φύλλα (1½ ζελατίνα περίπου)
90γρ. κουβερτούρα

για τη σάλτσα σοκολάτας
100γρ. κουβερτούρα
100ml κρέμα γάλακτος 35%
30γρ. μέλι

Εκτέλεση
Μαλακώνετε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με πολύ κρύο νερό. Τα βγάζετε από το νερό και τα στραγγίζετε. Σε μπεν-μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων (έως 500W) λιώνετε την κουβερτούρα. Στο μεταξύ βάζετε και το γάλα σε ένα κατσαρολάκι να πάρει μια βράση. Το αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τις μαλακωμένες ζελατίνες και ανακατεύετε.
Ρίχνετε το καυτό γάλα στην λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύετε με ένα σύρμα. Τέλος, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε καλά το μίγμα και μετά το μοιράζετε σε ποτηράκια. Αφήνετε το γλυκό σας στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί για 6 ώρες περίπου και σερβίρετε.
Φτιάχνετε τη σάλτσα σοκολάτας. Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων (έως 500W).Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε την κρέμα γάλακτος για να πάρει μια βράση. Μόλις κοχλάσει, την αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το μέλι και ανακατεύετε.Στη συνέχεια ρίχνετε την καυτή κρέμα γάλακτος στη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύετε με ένα σύρμα.Παίρνετε τα ποτηράκια με τη σταθεροποιημένη πανακότα από το ψυγείο και σερβίρετε με τη σάλτσα σοκολάτας.

Διαβάστε Επίσης  Τσίπρας: Να απελευθερώσει αμέσως η Τουρκία τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς- Δεν απειλούμε κανέναν δεν φοβόμαστε κανέναν

Extra Tip: Μπορείτε να συνοδεύσετε την πανακότα σοκολάτα με οποιοδήποτε φρούτο εποχής της αρεσκείας σας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *