Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την… υπερσεξουαλικότητα

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την... υπερσεξουαλικότητα

 

 

 

 

 

Σύμφωνα με γερμανική έρευνα, σχεδόν το 3% των γυναικών έχουν επιθετική σεξουαλικότητα!

Η υπερσεξουαλικότητα συνδέεται συνήθως με τις έγνοιες της καθημερινότητας συμβαίνει σε άτομα που πιστεύουν ότι το σεξ λειτουργεί σαν φάρμακο σε διάφορες καταστάσεις ψυχολογικές και μη.

Πότε μιλάμε για υπερσεξουαλικότητα;  Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανόνας για τα φύλα, πρόκειται για μια πολύ προσωπική υπόθεση που δεν εμπίπτει με την σεξολογία. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι το σεξ δεν είναι φάρμακο με την κυριολεκτική έννοια του όρου, οπότε και οποιαδήποτε υπέρβασή του δε θεωρείται επιβλαβής για την υγεία. Όμως υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις ατόμων που πάσχουν  «σεξουαλικό καταναγκασμό», μετανιώνοντας για σεξουαλικές δραστηριότητες που έχουν συμμετάσχει, ζητώντας μια επιβεβαίωση χωρίς να ικανοποιούνται πλήρως από την πράξη.
Υπερσεξουαλικότητα είναι πρώτον όταν έχουμε την τάση να κάνουμε σεξ όταν αισθανόμαστε μελαγχολία και δεύτερον, όταν βιώσουμε κάποια απογοήτευση μέσα στην καθημερινότητά μας. Με αυτό τον τρόπο θυσιάζουμε μερικά σημαντικά πράγματα της ζωής μας (παιδιά, φίλους, δουλειά κτλ) ώστε να περάσουμε μερικά λεπτά για να σκεφτούμε, να κάνουμε σχέδια και να παραδοθούμε στη σεξουαλικότητά μας. Οι υπερσέξουαλ συνηθίζουν να λένε: «η σεξουαλική μου ζωή καθορίζει την καθημερινότητά μου».
Η γυναικεία υπερσεξουαλικότητα δεν είχε προκαλέσει ενδιαφέρον για μελέτη μέχρι σήμερα, αλλά η γερμανική έρευνα αποκάλυψε ότι το 3% των 998 γυναικών που έλαβαν μέρος ξεπέρασαν το όριο που αντιστοιχούσε στους υπερσέξουαλ. Τέλος, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι οι γυναίκες τείνουν πιο πολύ να υιοθετούν μια πιο επικίνδυνη σεξουαλική συμπεριφορά.

Αρχική

Διαβάστε Επίσης  Έμφραγμα: Το πολύτιμο βοτάνι που επουλώνει την καρδιά και δυναμώνει την άμυνα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *